Hvem skal afløse Ben Bernanke?

Den amerikanske centralbankchef sidder løst i sadlen, uanset om Obama eller Romney vinder valget.

Foto: EVERETT KENNEDY BROWN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens hele verden venter på, om Barack Obama eller Mitt Romney bliver USAs næste præsident, så er der også andre vigtige job, som afhænger af, hvem vinderen bliver.

Spekulationerne går allerede på, at der er en ny chef på vej for den amerikanske centralbank. Foreløbig sidder Ben Bernanke stadig på posten, men Mitt Romney har allerede annonceret, at han vil erstatte Bernanke med en person, som i mindre grad går ind for en ekspansiv finanspolitik.

Billedserie: De kan afløse Bernanke

Samtidig har personer, der står Bernanke nær, fortalt til Bloomberg News, at han ønsker at træde tilbage efter otte år fyldt med omvæltninger, selvom han formelt er udnævnt til posten indtil 2014, skriver Businessinsider.com. Præsident Obama har dog antydet, at han vil bakke op om Bernanke, hvis han ønsker yderligere en periode i spidsen for banken.

Gætterierne går nu på, hvem der kan blive hans afløser, da det kan få afgørende betydning for amerikansk, økonomisk politik. Mens Obama ventes at udpege en afløser, som vil fortsætte Bernankes ekspansive politik, så ventes Romney at udpege en kandidat, som vil stramme tøjlerne om pengepolitikken. Businessinsider.com har samlet en buket af kandidater til posten.
 
Se her hvem der kan blive den næste chef for den amerikanske centralbank.