Huspriser stiger - men boliger er længe om at blive solgt

Priserne på ejerboliger stiger fortsat, og størst er prisstigningerne i den østlige del af landet, fremgår det af nye tal fra Realkreditrådet onsdag.

På trods af prisstigningerne sættes færre boliger til salg, og selv om renten er lav og de afdragsfrie lån har taget danskerne med storm, er boligerne over det seneste halve år blevet sværere at sælge. De ligger længere med "til salg-skiltet" på. For parcel- og rækkehuse tager det i gennemsnit 160 dage at få et hus solgt mod 140 dage i foråret.

Over perioden fra fjerde kvartal 2002 til fjerde kvartal 2003 steg ejerlejligheder i gennemsnit med 6,8 procent. Parcel- og rækkehuse steg i samme periode 5,4 procent, mens fritidshuse steg med 8,7 procent.

Cheføkonom i BRF-Kredit Jens Christian Nielsen er ikke i tvivl om, at det er de afdragsfrie lån, der spiller ind på huspriserne.

- Det undrer mig ikke, at priserne stiger, fordi renten er stadig lav, men det er også et tegn på, at de afdragsfrie lån er med til at puste til huspriserne, siger Jens Christian Nielsen.

Chefanalytiker i Danske Bank Steen Bocian er dog ikke enig.

- De afdragsfrie lån har kun været på markedet i få måneder, og derfor er det endnu for tidligt at drage håndfaste konklusioner om deres indflydelse på huspriserne, siger Steen Bocian.

/ritzau/