Huscompagniet må vinke farvel til en stor del af medarbejderne

Typehusfirmaet Huscompagniet er nødt til at reducere udgifterne markant og må nu fyre op mod 46 medarbejdere.

Huscompagniet må fyre en stor del af sine medarbejdere i Danmark. På billedet ses direktør for den tyske afdeling Søren Haugaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inflationen er høj, og det samme er boligrenterne.

En dårlig cocktail på mange måder – også når det handler om at sælge huse eller ejerlejligheder – og det kan mærkes hos typehusfirmaet Huscompagniet.

Af selskabets regnskab for første halvår 2022 fremgår det, at salget af nye boliger næsten er blevet halveret sammenlignet med samme periode sidste år. I første halvår 2021 solgte Huscompagniet 1.347 huse, mens antallet af solgte huse fra januar til juni i år er faldet til 732.

I løbet af året har selskabet sagt farvel til 41 medarbejdere og skal nu vinke farvel til yderligere 46 kolleger, skriver Finans. Det betyder, at virksomheden siden nytår vil have sagt farvel til 19 procent af medarbejderne.

»Vi har oplevet et marked, der mere eller mindre står stille. Sidst, jeg oplevede noget lignende, var under finanskrisen. Jeg er noget overrasket over, at markedet agerer som under finanskrisen,« siger Martin Ravn-Nielsen, der er administrerende direktør i Huscompagniet, til Finans. Også selvom økonomien i dag er stærkere end under finanskrisen, forklarer Martin Ravn-Nielsen.

Ifølge direktøren er der flere grunde til, at markedet står stille. En lav forbrugertillid, stigende renter og skyhøje energipriser har på det seneste stort set konkurreret om at stige mest.