HTS og HK indgår overenskomstsforlig

HK/Privat og HK/Handel og Handel, Transport og Service Arbejdsgiverforeningen indgik sent fredag aften forlig om overenskomsterne for 2004. Overenskomsten gælder for 25.000 HK'ere på kontor og lagerområdet.

Læs mere
Fold sammen
Aftalen faldt på plads efter flere runder med forligsmand Asbjørn Jensen.

- Det har været en hård omgang, og det har kostet lang tid at få afvist en stribe krav fra arbejdsgiverne, men vi er nogenlunde tilfredse. Jeg skal dog understrege, at vi naturligvis også her sætter en betingelse om etableringen af en barselsfond som grundlag for forliget, siger formanden for HK/Privat, Karin Retvig.

Forliget følger det velkendte mønster med udvidet barsel fire uger før fødslen og med ekstra seks uger efter de eksisterende 14 uger til moderen og to uger til faderen. Maksimum er 125 kroner i timen for de sidste seks uger. Pensionen hæves til 10,8 procent.

Der er en ekstra fridag, som kan lægges 24. december, 31. december eller på en anden dag. Elevsatserne hæves som på industriforliget, uddannelsesfonden får ekstra tilskud, og der er forbedringer på det sociale område, herunder arbejdsmiljøet.

/ritzau/