HSBC overvejer salg af britisk forretning

Gennem de seneste uger har HSBC følt sine investorer på tænderne i forhold til en børsintroduktion af sin britiske afdeling.

Foto: JUSTIN LANE. Gennem de seneste uger har HSBC følt sine investorer på tænderne i forhold til en børsintroduktion af sin britiske afdeling.
Læs mere
Fold sammen

Ifølge folk tæt på sagen er investorerne blevet spurgt, om de vil støtte salget af den anselige andel af forretningen, og sagen er derudover også blevet diskuteret uformelt i bestyrelsen. Det skriver Financial Times.

Et delvist frasalg af den britiske forretning vil hjælpe banken med at håndtere den kommende Vickers-regel, der stiller krav til bankerne om, at de separerer deres nationale detailbankoperationer fra andre forretningsaktiviteter.

Selv om en formel separation ikke er påkrævet, så tror nogle bankdirektører, at kritikken af reglerne kan motivere større långivere til at foretage opsplitninger af sig selv.

HSBC har aldrig forsøgt at holde det hemmeligt, at den er irriteret over de stigende omkostninger ved at være en britisk reguleret bank.

Ifølge Financial Times forventes det, at gruppen skal betale omkring 900 mio. pund, eller 40 pct., af industriens 2,2 mia. pund store skattesum, til finansministeriet, og banken har længe klaget over de støt stigende lovgivningsmæssige egenkapitalkrav samt reglerne om at separere forretningsområder.