Hovedpersonen i rekord-svindelsag anklaget

Retfærdigheden har haft svært ved at holde trit med den øverste chef for verdens største regnskabsskandale. Men i går indhentede den Bernie Ebbers, da den tidligere chef for det førhen så mægtige telefonselskab WorldCom blev fremstillet i retten i New York - anklaget for at have stået bag regnskabssvindel for 11 mia. dollar.

Læs mere
Fold sammen
»Vi tror ikke, at en fair jury vil konkludere, at Bernie Ebbers handlede med kriminelle hensigter,« sagde Ebbers' advokat ved fremstillingen i retten.

Det har han grund til at håbe. Bliver Ebbers dømt skyldig, risikerer han 25 år bag tremmer og utallige millioner i bøde for at have smadret et selskab med over 20 millioner kunder og 50.000 ansatte. Worldcom er i dag i betalingsstandsning, men ventes at overleve i slanket form.

Tre år efter Enron-skandalens indvarsling af en hel lavine af sager, har amerikanske myndigheder dermed fået ryddet godt op på direktionsgangene. 600 anklager og 200 domme senere mangler myndighederne stort set kun at rejse tiltale mod Enron-formand Ken Lay. Tiltale blev for nylig rejst mod dette selskabs nummer to, Jeff Skilling, efter at tidligere økonomidirektør Andrew Fastow begyndte at synge for myndighederne. Tycos chef, Dennnis Kozlowski, og hans førstemand Mark Swartz sveder for tiden i et andet retslokale i New York. Det samme gør Rigas-familien fra kabel-TV selskabet Adelphia. Alle er de tiltalt for at have fusket med regnskaberne for at dække over overinvesteringer, underskud og personlig berigelse.