Hovedaktionær bliver formand

Den nye hovedaktionær Jon Asgeir Johannesson tager overraskende selv formandspost - og to gamle medlemmer bliver i bestyrelsen.

Læs mere
Fold sammen
Stik imod tidligere udtalelser tager den 36-årige islænding Jon Asgeir Johannesson selv formandsposten, når der på fredag på en ekstraordinær generalforsamling formelt vælges ny bestyrelse for Magasin (A/S Th. Wessel & Vett, Magasin du Nord).

Selskabets nye hovedaktionær via det islandske selskab Baugur har dikteret en ny bestyrelse med fem islændinge, en dansk advokat, der repræsenterer køberkonsortiet og to fra den gamle bestyrelse: Den hidtidige formand, advokat Henrik Wedell-Wedellsborg og Tivoli-direktør Lars Liebst.

»Med en ny ejerkreds, en ny bestyrelse og en nytiltrådt direktion i Magasin er der behov for at sikre kontinuiteten i bestyrelsesarbejdet,« forklarer Johannesson i en fondsbørsmeddelelse, hvor han udtrykker glæde over, at Wedell-Wedellsborg og Liebst har accepteret at forblive i bestyrelsen »i en overgangsperiode«.

»Oprindeligt var det aftalen, at alle i den gamle bestyrelse skulle gå, men Liebst og jeg blev i fredags spurgt om vi ville forlænge, fordi de nye ejere var bekymrede over den store udskiftning i ledelsen. Vi tog en drøftelse, også med dem, og blev enige om, at det kunne ses som led i en ordentlig aflevering af Magasin,« siger Henrik Wedell-Wedellsborg.

Ifølge et af de nye bestyrelsesmedlemmer, advokat Claus Abildstrøm, skal denne overgangsperiode vare til den kommende ordinære generalforsamling - eller til Magasin efter planen afnoteres fra Københavns Fondsbørs.

»Det er dyrt at være børsnoteret - især for et firma, der taber penge,« siger han.