Hov, der holder et fly på min P-plads

Boeing må inddrage de ansattes P-pladser for at få plads til alle de nyproducerede 737 Max-fly, der er ramt af flyveforbud.

De ansatte på Boeing-fabrikkerne får sværere og sværere ved at finde at finde en P-plads. De mange nye 737 Max-fly, der er ramt af flyveforbud, skal alle opbevares tæt på fabrikkerne, indtil de får starttilladelse igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN BRASHEAR/Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix

Man kender det godt, det er rigtig træls, når man om morgenen kommer trillende ind på P-pladsen ved arbejdspladsen og opdager, at den sædvanlige parkeringsplads er optaget.

De ansatte på Boeing-fabrikkerne i Seattle kan lige så godt vænne sig til det. Det kan i lang tid fremover blive svært at finde et sted at parkere.

De ellers kæmpestore P-arealer er nemlig ved at blive godt fyldt op med splinternye Boeing 737 Max-fly, som fabrikken ikke kan få afleveret til kunderne.

Siden 13. marts har 737 Max-flyene været ramt af et globalt flyveforbud efter to forfærdelige flystyrt. Lige siden har Boeing og luftfartsmyndigheder forsøgt at løse de sikkerhedsmæssige problemer med flytypen. Boeing er imidlertid fortsat med at producere Max-modellen, og selv om der er skruet lidt ned for tempoet, triller der med jævne mellemrum nye fly ud af samlehallerne.

Før flystyrtene producerede Boeing 52 Max-fly om måneden, og det var planen at skrue det op til 57 eksemplarer af det storsælgende fly. I april blev produktionen skruet ned til 42 fly om måneden, som der så nu skal findes plads til i området omkring fabrikken.

Med en længde på 39,5 meter og et vingefang på 35,9 meter er det et avanceret puslespil at få flettet flyene sammen, så de optager så lidt plads som muligt. Det der med at man ikke må parkere hen over stregerne, kan de dog godt opgive, så forhåbentlig har man taget P-vagterne i ed.

Det er nye fly til alverdens flyselskaber, der hober sig op i Seattle. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN BRASHEAR/Getty Images/AFP/Ritzau-Scanpix.

Det er en fordel at være god til puslespil, når de mange nye fly skal manøvreres på plads. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN BRASHEAR/Getty Images/AFP/Ritzau-Scanpix.