Horesta-chef ny direktør for Finansrådet

Hotel og restaurationsbranchen mister sin administrerende direktør. Den 46-årige Jørgen Horwitz har valgt at flytte over til den ledige stol hos Finansrådet som ny direktør.

Horwitz afløser dermed Lars Barfoed som direktør for de danske pengeinstitutters organisation. Lars Barfoed kom ind i Folketinget ved valget i november og har valgt at satse på en politisk karriere.

Horesta, der er Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening, fusionerer med Arbejdsgiverforeningen for Handel, Transport og Service, AHTS, brancheorganisationen Handelskammeret og vognmandsorganisationen DTL fra 1. juli næste år. Og Jørgen Horwitz, der er en af hovedarkitekterne bag idégrundlaget om dannelsen af en hovedorganisation for ServiceErhvervene, forventes at fratræde sin stilling, efter at denne delvise fusion har været endeligt forelagt de forskellige organisationer. Det forventes at ske i løbet af nogle måneder.

Dermed skal Horesta nu ud og finde en ny direktør efter næsten syv år med Horwitz som administrerende direktør. Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal efterfølge Jørgen Horwitz.

Jørgen Horwitz har tidligere været ansat i blandt andet Det Østasiatiske Kompagni fra 1974-76, været afdelingschef i Mærsk Olie og Gas 1990-95 og administrerende direktør i H & H Forsikringsmæglerselskab fra 1996-2001.

Ritzau