Hongkong-dollar oplever største svækkelse i fire år

Der hviler torsdag et tungt pres på Hongkong-dollar, som over for den amerikanske dollar oplever sin største svækkelse i fire år.

Der hviler torsdag et tungt pres på Hongkong-dollar, som over for den amerikanske dollar oplever sin største svækkelse i fire år. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRED DUFOUR

Ifølge Bloomberg News er der tiltagende spekulationer om, at byens 32-år gamle valutabinding til dollar vil blive brudt.

Torsdag handles den amerikanske valuta til 7,78 Hongkong-dollar, hvilket er en svækkelse på 0,25 pct. i forhold til onsdagens niveau. Presset på valutaen sker parallelt med, at der er stigende bekymringer over udviklingen i den kinesiske økonomi og kinesiske aktiver i det hele taget.

Hos BNP har økonom Mole Hau tidligere peget på muligheden for, at Hongkong-dollarens link til den amerikanske dollar vil blive erstattet af et link til fastlands-yuan, eller at Hongkong-dollaren simpelthen bliver erstattet af yuan.

- Men et sådant skifte forbliver stærkt usandsynligt i forudsigelig fremtid, sagde Hau i september 2015 til South China Morning Post og pegede på praktiske problemer med at linke valutaen til yuan.

Hongkong-dollaren har været linket til den amerikanske valuta på 7,8 siden 1983, og Hongkong Monetary Authority er forpligtet til at intervenere, når valutaen handles uden for båndet mellem 7,75 til 7,85. Det meste af 2015 lå kursen nede omkring bunden af båndet, mens den nu nærmer sig toppen.