Hold en pause og lær noget nyt

Minikursus. Dette er første af to artikler om aktiehandel hjemmefra.

Du er efterhånden træt af at høre alle dine bekendte fortælle om deres store fortjenester i aktier, som du overvejede at købe, men ikke turde købe alligevel.

Du er træt af at tabe penge på aktier, som viser sig at være omtrent de eneste aktier, som falder i et ellers stigende marked.

Du begynder at føle dig presset til at købe aktier, som du inderst inde ikke tror på, for at have hele kapitalen med i det spil, som alle andre tjener penge på. Du bruger mere og mere tid på at sidde foran computerskærmen for at fange den helt rigtige handel i den helt rigtige aktie.

De handler, som alle de andre tjener penge på, men som du altid går glip af.

Kan du genkende dig selv i et eller flere af ovenstående udsagn?

Hvis det er tilfældet, så er det måske en god idé at starte 2007 med at holde en pause fra aktiehandlen og arbejde lidt med din indstilling til aktiemarkedet.

Eftersom aktiehandel handler om at træffe beslutninger om noget, som man ikke med sikkerhed kender fremtiden for, så kan det ikke undgåes, at det nogen gange går galt. Det kan heller ikke undgåes, at det på lidt længere sigt nogen gange går bedre end andre. Det er der intet unaturligt i.

Men nogen gange kan det være en god idé at trække sig helt ud af aktiemarkedet for en tid, og i stedet bruge tiden til at analysere sig selv i stedet for aktierne.

Hvis man begynder at købe og sælge aktier, fordi man føler sig presset til at opnå en stor gevinst, så er man nemlig ude på et alvorligt skråplan, som helt sikkert vil ende med nederlag.

En sådan handlemåde forudsætter, at der ligger et eller antal "rigtige" aktier i markedet, og det bare gælder om at finde dem. Det er rigtigt, at der findes et antal gode aktier i markedet, men måden at finde dem på er ikke at prøve sig frem.

Der skal ligge en velovervejet strategi bag ethvert køb og ethvert salg.

Ellers bliver det til en omgang Hovsa-køb og Hovsa-salg, og de eneste, som i længden tjener på den slags handler er bankerne og internetmæglerne.

I næste uge vil vi se på fire spørgsmål, som man bør stille sig selv i forbindelse med enhver aktiehandel.