HK-top under pres for at give ledige stemmeret

Landets største fagforbund HK vil nu genoverveje beslutningen om at ledige medlemmer ikke må stemme om overenskomsten.

Læs mere
Fold sammen
Den massive kritik fra medlemmer, egne lokalafdelinger og andre LO-forbund har gjort så stort indtryk på HK's top, at forbundets hovedbestyrelse tager sagen op til fornyet overvejelse på et hasteindkaldt bestyrelsesmøde på onsdag.

Det er 12 dage siden, at et flertal i HK's hovedbestyrelse traf den kontroversielle beslutning om, at ledige HK'ere og medlemmer, der arbejder uden overenskomst, ikke længere skal have stemmeret ved urafstemninger om overenskomster.

Siden er HK blevet bestormet af henvendelser fra utilfredse medlemmer.

- De mange reaktioner fra medlemmer af forbundet mod de afstemningsregler, som hovedbestyrelsen vedtog i forrige uge, gør indtryk, og jeg ser frem til, at vi i hovedbestyrelsen får en ny drøftelse af sagen, siger forbundsformand John Dahl.

Beslutningen har delt HK's topledelse, hvor forbundsformand John Dahl på intet tidspunkt har lagt skjul på, at han personligt er imod at udelukke de ledige fra at stemme. Men et flertal i HK's hovedbestyrelse, med formanden for HK/Handel Jørgen Hoppe i spidsen, fik alligevel trumfet beslutningen igennem med 24 stemmer mod 11.

Hvis HK's hovedbestyrelse vælger at holde fast i den oprindelige beslutning, vil det i første omgang udelukke 20.000 Iedige HK'ere fra at stemme om resultatet af de igangværende overenskomstforhandlinger på det private arbejdsmarked.

/ritzau/