HK dropper at fratage ledige stemmeret

HK's hovedbestyrelse besluttede på et ekstraordinært møde onsdag at droppe beslutningen om at fratage ledige medlemmer deres stemmeret i forbindelse med de kommende overenskomster.

Beslutningen om at fratage de ledige medlemmer deres stemmeret ved urafstemning blev droppet efter massiv kritik fra medlemmerne, og det knap fire timer lange møde i hovedbestyrelsen endte med en enstemmig beslutning. Dermed var det oprindelige forslags stærkeste fortaler, HK/Handels formand Jørgen Hoppe, også med til at omgøre den kontroversielle beslutning.

- Vi har ændret vores beslutning i enighed. Men på vores kongres i 2005 kan vi forudse en række forslag til, hvordan vi håndterer urafstemninger i fremtiden. Derfor har vi også besluttet, at vi som et særligt punkt på dagsordenen skal behandle proceduren omkring urafstemninger på kongressen, sagde forbundsformand for HK John Dahl efter hovedbestyrelsesmødet.

Han sagde videre, at man skulle være "politisk tonedøv" for ikke at høre de mange protester fra medlemmer, faglige klubber og tillidsrepræsentanter, der er kommet frem via pressen.

- Men det viser jo, at demokratiet fungerer, og man skal vel aldrig være for stor til at omgøre det, hvis man har truffet en beslutning lidt for hurtigt. Det har vi gjort i dag, sagde John Dahl. /ritzau/