Hitmans far er tilfreds

Spilfirmaet IO Interactive tjente de første seks måneder af i år 40 procent mere end hele 2003.

6,5 millioner. Så mange spil har danske IO Interactive til dato solgt verden over og trods lidt skuffelse over seneste spil, Hitman Contracts, så tjener selskabet gode penge. Fem mio. kr. rullede i kassen i første halvår af i år, mod tre mio. hele sidste år, så fremtiden tegner lys for det danske udviklingsselskab.

»Vi er meget tilfredse med og jeg tror, vi vil se en radikal opbygning af IO Interactive i Danmark i fremtiden,« siger adm. direktør Janos Flösser fra en mobiltelefon i sin kæmpe Audi A8. Han og mange andre i selskabet fik råd til dyre biler efter IO Interactive i år blev solgt for 256 mio. kr. til engelske Eidos, der udgiver spil.

Men det engelske ejerskab betyder ikke en udvanding af det danske successelskab - tvært imod.

»Vi regner med at ansætte fire mand hver måned næste år og min forventning er, at Eidos ser Danmark som et centralt udviklingssted i fremtiden,« siger Flösser, der sidder med i regeringens højteknologiske fond som rådgiver for, hvor 16 mia. kr. skal placeres til fremtidens danske IT og teknologivækst.

IO Interactives halvårsregnskab viser også, at omsætningen i de første seks måneder af 2004 når 60 mio. kr. mod 82 mio. kr. hele sidste år. Det er en tyvedobling siden 2000.

Modsat mange andre producenter af spil, har IO Interactive sendt hele tre versioner af deres kendte Hitman-spil på gaden siden 2000 og endnu et er på vej i 2005, hvor det ventes på gaden omkring juni.

Hitman 3 - der hedder Contracts, har solgt hele 1,6 mio. på to måneder frem til regnskabsperiodens slutning 30 juni.

Janos Flösser skabte ravage, da han i slutningen af 2003 truede med udflagning af selskabet i protest mod de stramme regler for import af udenlandske specialister. Disse regler - jobkortene - blev genindført med stor indvandring af IT-folk som følge og nu er Janos tilfreds. Faktisk er det selskab, IO har stiftet i Ungarn som outsourcingselskab, ikke aktivt længere, da ungarerne, efter de entrerede EU, ikke vil være outsourcingland, men producerer selv til det europæsike marked.