Historisk stor lottogevinst vokser og vokser

Den mulige gevinst i det amerikanske Powerball-lotteri er vokset til et svimlende beløb af næsten ni milliarder kroner. Næste forsøg på at finde en heldig vinder sker 13. januar.

Endnu ingen har vundet den historisk store gevinst i det amerikanske Powerball-lotteri. Foto: Karen Bleier (AFP) Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER

Den heldige vinder behøver formentlig slet ikke at arbejde resten af sit liv.

Der er nemlig tale om et historisk højt beløb på næsten ni milliarder danske kroner, som er på spil, når gevinsten ved det amerikanske Powerball-lotteri skal uddeles den 13. januar. Det skriver Reuters.

Gevinsten er vokset og vokset, efter millioner af amerikanere af flere omgange har måttet sande, at de heller ikke denne gang havde købt den gyldne lottokupon.

 

Et svimlende beløb

»Ingen Powerball-jackpot vinder denne gang,« lød det lørdag fra lotteriet på Twitter, efter lottotallene var blevet trukket.

Lørdagens lottotal kunne ellers have været en massiv pengeindsprøjtning på vinderens bankkonto, idet der var hele 950 millioner dollar på spil. Det svarer til næsten 6,5 milliarder kroner.

Og den gevinst bliver nu altså endnu højere, lyder det i en meddelelse fra arrangørerne af Powerball-lotteriet.

»Siden ingen vandt den vilde gevinst på 950 millioner dollar, bliver beløbet nu hævet til 1,3 milliarder dollar, når vi endnu engang trækker lod om en vinder den 13. januar,« står der i meddelelsen.

Uge efter uge er lottogevinsten steget i værdi, og det astronomiske beløb har fået massevis af amerikanere, der ellers aldrig køber lottokuponer, til at prøve lykken.

Gevinsten er nu uden sammenligning det største beløb i Nordamerikas lottohistorie.

Eksplosion i salg af kuponer

I Californien oplever Powerball-lotteriet normalt, at de sælger kuponer for 1 million dollar om dagen. Lørdag morgen kunne de dog ifølge Powerball-talsmanden Mike Bond registrere en indtjening på 2,8 millioner dollar - i timen.

Langt størstedelen af amerikanerne må dog sande, at det bliver ved drømmen om den store gevinst. Jeffrey Miecznikowski, statistikprofessor ved det amerikanske University of Buffalo, forklarer således, at chancen for at vinde lotteriet er én ud af 292 millioner.

»Det er omkring 25 gange mere sandsynligt for en almindelig amerikaner at blive USAs næste præsident, end at vedkommende vinder det her lotteri,« skriver professoren i en mail til Reuters.