Historisk mange vil hjælpe strandede Cook-kunder hjem

En lang række flyselskaber stimler sig sammen for at fragte kunder fra konkursramte Thomas Cook hjem.

Mange tusinde Thomas Cook-kunder flyves onsdag hjem til Storbritannien efter rejseselskabets konkurs i mandags. (Arkivfoto) Kai Pfaffenbach/Reuters Fold sammen
Læs mere

København. Efter at det britiske rejseselskab Thomas Cook i mandags blev begæret konkurs, har mange tusinde af selskabets kunder været strandet rundt om i verden.

Siden har en lang række flyselskaber tilbudt at hjælpe de mange kunder med at komme hjem igen, og ifølge de britiske luftfartsmyndigheder er der tale om den største repatrieringsplan nogensinde i britisk historie.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge myndighederne er der onsdag planlagt mere end 70 flyvninger. De skal bringe omkring 16.500 personer til Storbritannien.

Thomas Cook, som årligt arrangerede ferier for 19 millioner mennesker, havde i omegnen af 600.000 personer afsted på ferie, da det gik konkurs.

Selskabets konkurs fulgte, efter at det gennem længere tid havde været i økonomiske problemer. Det havde et akut behov for at få tilført 200 millioner pund (1,7 milliarder danske kroner), hvis det skulle fortsætte driften.

Men forhandlinger mellem ledelsen og selskabets kreditorer og private investorer endte søndag uden resultat. Derfor måtte Thomas Cook mandag meddele, at det var gået konkurs.

Det er særligt passagerernes ændrede rejsemønstre, der har ramt Thomas Cook, som har levet af at sælge klassiske pakkerejser.

Desuden har brexit og usikkerheden, som knytter sig til Storbritanniens afsked med EU, ført til færre kunder i det britiske selskab.

Thomas Cook betragtes som verdens ældste rejseselskab. Det har næsten 22.000 medarbejdere. Heraf 9000 i Storbritannien.

/ritzau/