Historien bag telefabrikken i Pandrup

Læs mere
Fold sammen
1980:

Dancall Radio A/S stiftes.1993:

Dancall Radio overtages af det engelske selskab Amstrad for 65 mio. kr. Skifter navn til Dancall Telecom.1997:

Tyske Bosch overtager Dancall for 960 mio. kr. og indleder en produktion af mobiltelefoner. Medarbejderstaben vokser til 1.450 personer.2000:

Bosch Telecom opdeles, og Siemens overtager service- og udviklingsdelen. Den store mobiltelefonproduktion overtages af elektronikselskabet Flextronics, der fra dag ét har en komplet fabrik for telefoner. Det får Siemens til at placere en ordre på historiske 33 mio. telefoner til en værdi af lige så historiske 20 mia. kr. Fabrikken hedder nu Flextronics International Danmark.2001:

I takt med, at markedet for mobiltelefoner går op og ned, fyres og ansættes der folk i hundredvis på fabrikken. De næste to år vendes regnskabet fra underskud til overskud.2004:

Siemens opsiger kontrakten, hvilket sender 700 medarbejdere på gaden.I dag arbejder ledelsen i Flextronics-fabrikken, der stadig er 100 procent Flextronics-ejet, på et såkaldt management buyout, hvor den vil forsøge at rejse omkring 100 mio. kr. til at videreføre fabrikken. Den danske ledelse og Flextronics har selv sat 1. april som deadline.