Hilton-hoteller kan hente op imod 13 milliarder på børsen

Den planlagte børsnotering af den internationale hotelkæde Hilton skal tilføre selskabet op til 13 milliarder kroner, som skal bruges til at nedbringe selskabets gæld.

Hilton-hotellerne blev i 2007 købt af kapitalfonden Blackstone, som nu sender en del af ejerskabet på børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID COLL BLANCO

I alt skal der under noteringen sælges 112,8 mio. aktier i et prisinterval på mellem 18 og 21 dollar.

Dermed kan noteringen af Hilton blive den største børsnotering af en hotelkæde nogensinde, efter at der ved børsnoteringen af Hyatt i 2009 blev hentet 1,1 mia. dollar.

Ejeren af Hilton-hotellerne, kapitalfonden Blackstone, vil efter aktiesalget have en ejerandel på 75 pct., skriver Washington Post. Blackstone købte i 2007 hotelkæden for en samlet pris på 26 mia. dollar, hvilket var det største køb inden for hotelbranchen nogensinde.

Kapitalfonden annoncerede planerne om en notering af Hilton-kæden i september. Dengang blev det oplyst, at aktiesalget skulle foregå gennem Deutsche Bank, Goldman Sachs, Bank of America og Morgan Stanley. Til den gruppe er nu tilføjet JP Morgan og Wells Fargo, skriver Bloomberg News.