Her stiger ejendomspriserne med raketfart

Det er langt fra alle verdens ejendomsmarkeder, der ligger underdrejet. Ikke langt fra Danmarks grænser er der turbo på prisudviklingen.

Rios berømte Jesus-statue bliver her spejlet i en kontorbygning i millionbyens centrum. Når det kommer til boligpriser, så der det i Brasilien, at man finder verdens højeste prisstigninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHE SIMON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens danske boligejere i årevis har måttet lade sig stille tilfreds med nulvækst i boligpriserne, så ser det anderledes ud i udlandet.

Det britiske konsulenthus med speciale i ejendomsmarkedet Knight Frank har samlet tallene, og kan afsløre, hvilket land der oplever de højeste stigninger, når det kommer til det private boligmarked. Undersøgelsen dækker den etårige periode frem til marts 2012, og vinderen - når det kommer til de største prisstigninger - er Brasilien.

Se billederne: Her er verdens ti mest eksplosive boligmarkeder

Det latinamerikanske land er midt i et økonomisk boom, der ikke lader sig trække ned af de problemer, den globale økonomiske afmatning kaster af sig. Det smitter i den grad af på boligpriserne. Sidste år oplevede Brasilien gennemsnitlige prisstigninger på intet mindre end 23 procent, viser Knight Blacks tal.

Man skal dog ikke nødvendigvis over Atlanterhavet for at finde prisstigninger, der er store nok til at sende nationer ind på top 10. Faktisk er landene på listen relativt jævnt fordelt over hele verden.

Det viser sig også ved, at der er en række europæiske nationer på listen. Deriblandt er Island, der efter en voldsom recession i forbindelse med finanskrisen langsom er ved at rejse sig igen. Årets vækst på boligmarkedet på sagaøen er på hele 7,3 procent. Men de prisstigninger kommer som nævnt også på baggrund af et regulært kollaps i boligmarkedet i 2009.

Se hele Knight Franks top 10 her.