Her får byggekrisen ikke en chance

To Haderslev-murermestre led ikke af volumensyge, mens der var mest travlt inden for byggeriet. Den strategi kommer dem til gode nu, da tiderne er skiftet.

Læs mere
Fold sammen
Da det gik allermest hektisk til inden for byggeriet for et par år siden, faldt Haderslev-murermestrene Stig Thomsen og Søren Schleidt ikke for fristelsen at ansætte nye medarbejdere i bundter.

De har efter en strategisnak i 2007 også fastholdt den gode vane at sige nej til opgaver, der ikke var lønsomme.

Strategien har vist sig at holde nu, da der bliver længere mellem udbuddene, og andre byggevirksomheder allerede er ude i fyringsrunder.

- Vi kan mærke, at der er mindre at regne på end tidligere, men vi har rigtig mange tillidsopgaver for private boligforeninger, forsikringsselskaber og samarbejdspartnere inden for vvs, elektriker og tømrer. Vi har kunnet bevare den samme stab og forventer at have det samme antal medarbejdere de næste par år, siger murermester Søren Schleidt.

De tænker sig om

Siden de to dengang forholdsvis nyuddannede murere i 1997 etablerede det firma, der nu er blevet til Murermestrene A/S med 26 medarbejdere, over 20 mio. kr. i omsætning og sorte tal på bundlinjen 11 år i træk, har de holdt fast i at levere kvalitet. Det gode ry i branchen kommer dem nu til gode.

- På et tidspunkt sagde vi til hinanden: Hvad sker der, hvis vi ansætter ti nye medarbejdere og køber fem biler? Vi valgte i stedet at leje folk hos samarbejdspartnere, så vi hurtigt kunne tilpasse arbejdsstyrken. Vores strategiplan fra 2007 handler meget om at tænke os om og blandt andet sige nej til opgaver, der ikke er penge i, siger Søren Schleidt.

Tab på debitorerEt lille strejf af byggekrise har Stig Thomsen, 34 år, og Søren Schleidt, 36 år, dog mærket. Flere kunder var sidst i 2008 ikke i stand til at betale regningen - den største debitor skyldte omkring en halv million kr. - og kompagnonerne valgte at tage skraldet for tabene straks. Det reducerede nettooverskuddet i 2008 fra en lille mio. kr. til 350.000 kr. Men der var fortsat plus på bundlinjen.

Murermestrene udfører alle former for murerarbejde, herunder også både kloakarbejde, støbning af fundamenter, badeværelser og flise- og klinkearbejde, som er et af specialerne. Opgaverne spænder lige fra store erhvervsbyggerier til private parcelhusbyggerier, udbedring af rørskader eller renovering af badeværelser. Herudover har Murermestrene A/S stor ekspertise i byggeri af såkaldte passivhuse, som er de mest energieffektive huse på markedet.