Her er virksomhedsledere Europas mest optimistiske

En netop offentliggjort undersøgelse blandt mere end 1000 virksomhedsledere, kortlæggere kontinentets mest optimistiske.

En netop offentliggjort undersøgelse blandt mere end 1000 virksomhedsledere, kortlæggere kontinentets mest optimistiske. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS LENOIR

De britiske erhvervsledere er de mest optimistiske i Europa hvad angår vækst og udvidelser.

Det viser Pwc's årlige undersøgelse af virksomhedsledere ifølge The Telegraph.

Revisions- og konsulentvirksomheden Pwcs netop offentliggjorte undersøgelse blandt mere end 1000 virksomhedsledere konkluderer, at tre ud af fem af de britiske virksomhedsledere er optimistiske omkring vækstpotentiale, hvilket er den højeste andel af ledere i de Europæiske lande.

De positive udsigter styrker opfattelsen af Storbritannien som værende stærkere på vej ud af krisen sammenlignet med resten af Europa. Desuden rangerer Storbritannien for tiden i top tre som værende et attraktivt marked for udenlandske firmaer, lige efter USA som nummer et og Kina som nummer to.

Dog står Storbritannien over for seriøse udfordringer i forhold til mangel på faglært arbejdskraft i følge undersøgelsen. To tredjedele af landets virksomhedsledere appellerer til regeringen om at prioritere udvikling af arbejdskraft, da det i stigende grad har været nødvendigt at ansætte mere kvalificerede udlændinge.

- Vores undersøgelse understreger igen det presserende behov for at få regeringen, virksomheder og uddannelsessektoren til at arbejde sammen for at sikre Storbritanniens fremtidige fremgang, udtaler Ian Powell, der er formand i Pwc, til The Telegraph.