Her er Københavns dyreste kvadratmeter

Det fransk luksusmærke Louis Vuitton topper listen over dyre lejemål på de bedste adresser i det indre København. Andre mærker må også betale meget dyrt for lokaler i den eksklusive ende af Strøget.

Huslejer: Louis Vuitton bor til 23.000 kr. pr. kvm, B&O til 17,000 kr., Tommy Hilfiger til 16.000 kr. og Burberry til 20.000 kr. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det italienske modehus Prada var villig til at betale 60 mio. kr. for at overtage Café Nordens lokaler, men handlen gik i vasken, og Café Norden ligger, hvor den altid har gjort. Men beløbets størrelse siger lidt om, hvor meget pengestærke detailhandlende i luksussegmentet er villige til at slippe for at få adgang til de bedst beliggende lejemål.

Sådan er det også ude i Europa. I den franske hovedstad har juvelerkæden Tiffanys eksempelvis overtaget et lejemål på avenuen Champs-Élysées formedelst 20 mio. euro, altså cirka 150 mio. kr.

I København var Prada – ud over de 60 mio. kr. i engangsbetaling – også villig til at betale en årlig husleje på 10 mio. kr. for de 880 kvadratmeter, som Café Norden råder over, hvoraf de 220 kvadratmeter ligger i stueplan.

Hvis Prada var rykket ind i cafélokalerne til en årlig husleje på 10 mio. kr., ville Prada have siddet med byens formentlig dyreste butikslejemål.

Louis Vuitton

Det franske luksusbrand Louis Vuitton, som bor til leje på det modsatte hjørne af Café Norden, betaler syv mio. kr. i årlig husleje, hvilket skønsmand Nicholas Thurø i en skønsrapport fra maj 2014 vurderer som det hidtil dyreste lejemål i København. For Louis Vuitton betyder det en kvadratmeterpris på 23.000 kr. i stueplan og 9.000 kr. på 1. sal. Lejemålet er i øvrigt uopsigeligt indtil 2019.

Nicholas Thurø har været indkaldt som skønsmand i en verserende huslejesag, hvor han blandt andet har gennemgået huslejeniveauet for en række sammenlignelige og butikslejemål i den dyre ende af Strøget i København.

Louis Vuitton, der er kendt for sine dyre tasker og kufferter, havde tidligere adresse på hjørnet af Østergade og Ny Østergade, men valgte at flytte, fordi det franske luksusmærke ikke havde mulighed for at udvide butikken. Inden Louis Vuitton i 2011 rykkede ind i det nye, større lejemål på hjørnet af Amagertorv og Købmagergade spenderede butikken fire-fem mio. euro, svarende til 30-37 mio. kr. på at indrettet de tre etager i Louis Vuitton-stil.

Længere nede ad Strøget i retning mod Kongens Nytorv er huslejen også betragtelig, selv om den ikke er helt på Louis Vuitton-niveau. Luksusmærker som Hermès, Max Mara, Armani og Gucci ligger dør om dør på Østergade, hvor de betaler mellem 13.000 og 20.000 pr. kvadratmeter.

B&O, Burberry og Hilfiger

Danske B&O, der ligger i Louis Vuittons tidligere lokaler, betaler 17.000 kr. pr. kvadratmeter, mens Burburry betaler 20.000 kr. pr. kvadratmeter, og Tommy Hilfiger betaler 16.000 kr. pr. kvadratmeter.

Det høje prisniveau gør det svært for danske detailhandlende at blande sig i konkurrencen om de mest attraktive lejemål, forklarede skønsmand Nicholas Thurø for nylig i Østre Landsret i den verserende huslejesag.

»Danske retailere piber over niveauet. De kan ikke konkurrere med high-end brands,« lød det fra skønsmand Nicholas Thurø.

Huslejesagen er anlagt af det Troels Holch Povlsen-ejede Nine United Properties Denmark A/S mod Café Norden ApS.


Artiklen bygger på oplysninger, som er fremlagt i Københavns Byret og i Østre Landsret ifm. den verserende huslejesag om Café Norden.