-
1. Le Meurice (Paris)Den franske stjernekok Alain Ducasse har en lang række restauranter, men perlen i samlingen er Le Meurice, der har hjemme i det overdådige hotel af samme navn i byernes by.
Der er guld på væggene og på talerkerne i denne klassiske franske gourmetrestaurant, hvor en forret med sort trøffel og kammuslinger koster dig 165 dollars (ca. 880 kr.).Le Meurice,
228 Rue de Rivoli,
Paris, Frankrig
1 / 10
-
2. Sketch Lecture Room & Library (London)
Folk fra hele verden blev lokket til, da den britiske restaurant åbnede dørene i 2002 og betalte over 60 dollars for en forret.
A la carte-menuen er stadig en ekstrem dyr omgang, og derfor er der en bedre forretning i stedets tasting menu til 157 dollars ( ca. 900 kr.)
En af signaturretterne er jomfruhummer tilberedt på fem måder fra rå til grillet.
Sketch,
9 Conduit St.,
London;
2 / 10
-
3. Restaurant Paul Bocuse (Lyon)
Det her er gourmetrestauranternes grand old man. Der er ingen som Poul Bocuse, der i den grad har præget den fineste form for spisning i over halvtreds år og samtidig lagt navn til verdensmesterskabet i gourmetmad. Flere af verdens bedste kokke er udlært hos den gamle mester, der har haft tre michelinstjerner siden 1965.
En af signaturretterne er trøffelsuppen, som Bocuse skabte til den tidligere franske præsident Valery Giscard d'Estaing tilbage i 1975 - den kan man erhverve sig for 117 dollars.Restaurant Paul Bocuse,
40 Rue de la Plage,
Lyon, Frankrig;
3 / 10
-
4. Noma, København
Restauranten behøver ingen introduktion for danskere. Den har de seneste år været synonym med bølge af ny nordiske gastronomi, der i den grad har sendt Danmark ind på verdenskortet som et af de mest interessante stedet for gourmetmad.
To michelinstjerner og kåret til verdens bedste restauranmt flere år i træk gør den samtidig til en af de dyrere madoplevelser i Europa.
Du kan få en menu til 1600 kr. og dertil kan du få en vinmenu til 1000 kr.
4 / 10
-
5. Restaurant Pic (Valence, Frankrig)
Anne-Sophie Pic er Frankrigs eneste kvindelige kok med tre michelinstjerner. Hun løfter en tung arv, da restauranten har været i familien siden 1889 og det er da også den tunge tegnebog, man skal have med, når man besøger restauranten i Valence i Frankrig.
455 dollars (2500 kr.) for en menuRestaurant Pic,
285 Avenue Victor Hugo,
Valence, Frankrig
5 / 10
-
6. Solo Per Due (Vacone, Italien)
Navnet betyder kun for to. Og det er også konceptet. Restauranten har et bord til to personer og en menu. Det er det.
Solo per due har hjemme i en gammel fin villa fra 1900-tallet i landlig idyl og en menu uden vin koster 345 dollars (1800 kr.)
Solo Per Due,Via Villa di Orazio 2,
Vacone, Italien
6 / 10
-
7. La Marmite (St. Moritz, Scweiz)
Højt til vejrs i de schweiziske alper finder du byen St. Moritz og den her gastronomiske perle med en hel vanvittig flot udsigt.
2,468 meter oppe af bjergskråningerne befinder La Marmite sig, og serverer blandt andet en blandet tallerken af foie gras, røget laks og kaviar for 370 dollars (ca. 200 kr.).La Marmite,
Corviglia,
St Moritz; Schweiz
7 / 10
-
8. Le Louis XV Alain Ducasse (Monte Carlo, Monaco)
Så møder vi ham igen. Den franske stjernekok Alain Ducasse, der allerede har været repræsenteret en gang på denne liste.
I 1987, hyrede Prins Rainier af Monaco Alain Ducasse til at skabe en restaurant på byens mest fashionable hotel, Hotel de Paris. Få år efter var tre michelinstjerner sikret.
En signaturret er dampet blå hummer til den fine pris af 220 dollars (ca. 1100 kr.).
Le Louis XV Alain Ducasse,
Hotel de Paris, Place du Casino,
Monte Carlo; Monaco
8 / 10
-
9. Les Airelles (Courchevel, Frankrig)
En af verdens største skiresorts er også hjemsted for en de mest ekstravagante restauranter.
Her har endnu en af Frankrigs mest berømte kokke skabt en gourmetmastodont. Det er Pierre Gagnaire, der har en række restauranter i resten af Frankrig. En syv-retters menu 342 dollars på Les Airelles teems with luxurious ingredients og en af de mere kendte retter er vintage kaviar med vodka granita og en særlig gelé.Les Airelles,
Rue du Jardin Alpin,
Courchevel, Frankrig
9 / 10
-
10. La Pergola (Rom)
For at spise på La Pergola skal man en tur til den italienske hovedstad. Det er Roms eneste tre-stjernet Michelin-restaurant og har til huse i en af byens mest fashionable hoteller Rome Cavalieri, der tilbyder en fantastisk udsigt over den gamle, ædle by.
En standard ni-retters menu koster i omegnen af 290 dollar (ca. 1600 kr.) med mulighed for at lægge yderligere 117 dollars for mere af restaurantens signaturingrediens - den hvide trøffel.
La Pergola,
Via Alberto Cadlolo 101,
Rom;10 / 10