Her er den græske aftale

Grækerne skal onsdag i denne uge vedtage en stribe reformer, og en række af eurolandenes parlamenter skal derefter nikke ja, før forhandlingerne om en ny hjælpepakke til Grækenland kan begynde.

Foto: ANDREAS SOLARO. Grækerne skal onsdag i denne uge vedtage en stribe reformer, og en række af eurolandenes parlamenter skal derefter nikke ja, før forhandlingerne om en ny hjælpepakke til Grækenland kan begynde.
Læs mere
Fold sammen

- Aftalen indebærer blandt andet reformer af det græske pensionssystem og skattesystem.

- En del af aftalen er desuden, at der oprettes en fond, som den græske stat skal overføre en række aktiver til, som så enten vil blive privatiseret eller drevet af fonden, hvis de ikke umiddelbart kan sælges.

- Målet er at nå op på 50 milliarder euro i fonden, som på sigt skal kunne betale 25 milliarder euro i ny kapital til de græske banker samt afdrage på den øvrige gæld.

- Grækerne har officielt bedt om en lånepakke på 53,5 milliarder euro (cirka 400 milliarder kroner) i løbet af de næste tre år, men ifølge en vurdering fra EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) er der behov for 82-86 milliarder euro.

- Mandag 20. juli skal Grækenland betale cirka 3,5 milliarder euro (cirka 26 milliarder kroner) tilbage til ECB, og flere milliardbetalinger følger i de kommende uger, ligesom Grækenland allerede er bagud med betalingerne til IMF.

Kilde: Berlingske og Reuters