Her er de amerikanske pengemaskiner

De amerikanske virksomhedsgiganter begynder for alvor at træde ud af krisens skygge - her er de ti, der forventes at tjene mest i 2012.

USAs virksomhedsgiganter kommer til at skovle penge ind i 2012, lyder prognosen. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEE JAE-WON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2011 blev året, hvor Apples markedsværdi oversteg selveste Exxon Mobil. I 2012 vil også elektronikgigantens profit blive højere end olieselskabet.

Det spår det amerikanske erhvervssite Daily Finance i hvert fald.

Daily Finance er dykket ned i magasinet Fortunes top 500-liste, der identificerer USA største selskaber, og har sammenholdt listen med 2012-estimaterne fra Thomson Reuters. Sammenligningen afslører blandt andet, at fremadstormende Apple ikke ventes at tabe pusten i år.

Vurderingen matcher meget godt investorernes holdning til Apple.

Selskabets aktiekurs steg 25 procent i 25 procent sidste år, hvilket indikerer, at tilliden til dets nye chef og produktrække er høj. Apple ventes at få en omsætning i år på 160 milliarder dollar (916 mia. kroner), og profitten ventes at nå 33 milliarder dollar (189 mia. kroner).

Apple får dog kamp til stregen, forudser analytikerne. Andre techselskaber er med i overskudstoppen, og det er de øvrige sektorer i den grad også. Såvel energiselskaber som finanshuse og detailhandlen er repræsenteret på listen over de amerikanske virksomheder, der kommer til at tjene mest i 2012.

Se listen og de enorme beløb her