• Foto: Jeppe Carlsen

    Kenneth Schwartz Thomsen

    Ejendomsmatadoren gik konkurs i efteråret 2008 med en samlet gæld på omkring 2,1 mia. kr. Blandt andet skyldte han i underkanten af én mia. kr. til Roskilde Bank, der til sidst trak stikket på ham. For blot en uge siden blev han idømt fem års fængsel og en bøde på 56 mio. kr., blandt andet for at handle ejendomme mellem sine egne selskaber til kunstige priser og derved unddragelse af selskabsskat. Derudover afgiftsunddragelse på luksusbiler i millionklassen. Han har anket dommen til Østre Landsret.

    1 / 12

  • Foto: Uffe Weng

    Peter Halvorsen

    Manden bag ejendomsselskabet Essex, som voksede kraftigt op igennem 00erne.
    Det skete takket være gavmilde banker, heriblandt Max Bank, Amagerbanken og Roskilde Bank. Da finanskrisen satte ind endte Peter Halvorsen via Essex med en gæld på omkring syv mia. kr. til en lang række banker, der siden har måttet æde store tab.

    2 / 12

  • Foto: Bax Lindhardt

    Hans Henrik Palm

    Den tidligere mesterbokser og Fitness.dk-ejer investerede store beløb i ejendomme, men endte med at blive erklæret personlig konkurs i 2011 med en gæld på flere hundrede mio. kr. Han havde blandt andet store lån i Amagerbanken. Hans Henrik Palm, der en overgang boede i landets dyreste bolig på Hambros Alle, bor nu til leje i København og har startet et investeringsfirma og et eventbureau i datterens navn.

    3 / 12

  • Foto: dtc-net

    Carsten Leveau

    Har investeret milliarder i ejendomme såsom den tidligere Scala-bygning i København via ejendomsselskabet Centerplan. Selskabet blev begæret konkurs af Roskilde Bank, som havde omkring en halv mia. kr. til gode. Også Fionia Bank stod tilbage blandt kreditorerne, hvis samlede krav løb op i omkring tre mia. kr. To år efter konkursen fandt konkursboets kurator frem til en luksusvilla i Saint Tropez i Sydfrankrig, som Carsten Leveau ifølge kuratoren havde forsøgt at skjule fra boet.

    4 / 12

  • Foto: Torben Christensen

    Martin Klüts:

    Martin Klüts gik konkurs med sit ejendomsselskab Sandgården i 2008 efter at have haft aktiver for knap seks mia. kr. i 2006.
    I 2012 blev han idømt ubetinget fængsel i tre år og seks måneder for skattesvig, skyldnersvig og fup med bilag. Derudover en bøde på 4,9 mio. kr.
    Han begik skyldnersvig ved at overdrage tre luksusbiler – en Range Rover og to Mercedes’er – til sin daværende hustru så kreditorerne ikke kunne komme efter dem. Martin Klüts ankede sin dom, men den blev stadfæstet i Landsretten i juni i år.

    5 / 12

  • Steen Bryde

    Blev i 2006 direktør for finanshuset Capinordic og sideløbende opbyggede han en stor ejendomsportefølje i hovedselskabet Bryde Gruppen. I 2007 begyndte han at købe betydelige aktieposter i tankskibsselskabet Nordic Tankers. Da finanskrisen for alvor begyndte at eskalere, opsagde bankerne Steen Brydes engagementer på stribe. Det var et millionkrav fra Roskilde Bank, der væltede læsset. Steen Bryde er i januar 2013 tiltalt for otte forhold inden for groft skyldnersvig, mandatsvig og skattesvig. Han risikerer op mod fem års fængsel.

    6 / 12

  • Foto: Claus Bjørn Larsen

    Steen Gude

    Står bag det fallerede forretningsimperium Stones Invest, der gik konkurs med en gæld på omkring 2,5 mia. kr. i efteråret 2008. Heraf omkring 600 mio. kr. til Roskilde Bank.
    I konglomeratets mange selskaber lå blandt andet ejendomme, en møbelkæde, et oplevelsescenter og flyudlejning.
    Han blev ved årsskiftet idømt seks års fængsel og en bøde på knap 19 mio. kr. for skyldnersvig og bedrageri. En dom han har anket. Steen Gude har forladt landet og bor i dag i en luksusvilla i Schweiz.

    7 / 12

  • Foto: Liselotte Sabroe

    Henrik Ørbekker

    Ejendomsspekulanten og finansmanden Henrik Ørbekker gik i 2010 konkurs med et brag og en gæld på op mod en halv mia. kr. Han var blandt de største kunder i Amagerbanken, der blødte et kæmpe milliontab på hans risikable investeringer. Den personlige konkurs har dog ikke slået Henrik Ørbekker ud, der bor i en stor landejendom i Birkerød og er i gang med at arbejde sig tilbage.

    8 / 12

  • Foto: Robert Wengler/Fyens Stiftstiden

    René Müller

    Kendt som Pantebrevskongen. I løbet af nogle få år belånte René Müller gennem sit selskab pantebreve i et omfang, der gjorde, at han blev nødt til at hente finansiering i ikke mindre end ti banker. Samlet nåede han at skylde knap en mia. kr., inden han blev erklæret konkurs i efteråret 2008. Blandt bankerne, der fik fået store tab på René Müller, var Fionia Bank.

    9 / 12

  • Foto: LARS MØLLER

    Patrick De Vela

    Finansmanden Patrick De Vela, der tidligere hed Steen Patrick Vela og før det Steen Larsen, grundlagde sin formue på ejendomshandel. Han var en overgang desuden storaktionær i Parken Sport & Entertainment. Pludselig gik det galt, og han tabte knap to mia. kr. på et års tid. Blandt kreditorerne var Fionia Bank og Roskilde Bank. Han erklæres personlig konkurs i 2010. I dag har han igen gang i forretninger med ejendomsadministration i konens navn.

    10 / 12

  • Christian Corell

    I 2008 gik han konkurs med sine ejendomsselskaber og personlig konkurs, blandt andet med lån på omkring 300 mio. kr. i Roskilde Bank. Inden konkursen nåede han dog at lave den såkaldte konefinte, hvor han overførte bolig og aktiver til konen for over én mia. kr., så kreditorerne ikke kunne komme efter værdierne. Sammen flyttede de til den spanske sydkyst. Hendes selskaber er nu konkurs, de er blevet separeret og Correll har adresse i Prag.

    11 / 12

  • Foto: NIels Ahlmann Olesen

    Nils Jansson

    Kendt som »Speedy« blandt andre ejendomsmatadorer, fordi han talte hurtigt og var meget ivrig. Som blot 26-årig begyndte han på ejendomsmarkedet og købte blandt andet Benløse Centret af Roskilde Banks største kunde, Kenneth Schwartz Thomsen. Han har også lavet handler med Martin Klüts. Jansson gik konkurs med sit ejendomsselskab CPH Ejendomsudvikling i 2009. Ifølge kurator Boris Frederiksen var selskabets engagement i Eik Bank med til at vælte banken.

    12 / 12

Luk