Her bor verdens millionærer

Kina nu har fire millioner millionærer, viser en ny rapport, der kortlægger verdens finansielle værdier.

Jack Ma, stifter og topchef af Alibaba, er den rigeste kineser i verden, men han får selskab af mange nye i den kinesiske milliardærklub hvert år. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE SEGAR

Vi bliver hele tiden rigere og rigere. Og det er ikke kun i den vestlige verden, de private formuer bliver større. Der bliver flere og flere millionærer og milliardærer i verden, og det er i Kina, der kommer flest nye til. Det viser rapporten Global Wealth Markets fra Boston Consulting Group (BCG).

Rapporten opgør blandt andet befolkningernes private formuer, og der er nu 17 millioner husholdninger med over én million dollar svarende til cirka 6,65 millioner danske kroner på bankbogen. Det er to millioner husholdninger flere end året før.

Millionærer ejer nu 41 procent af verdens private formue. Ifølge rapporten vil det være hele 46 procent af verdens private formue, der ejes af millionærer i 2019.

Husholdninger med mellem 1-20 millioner dollar bliver flere, og over de næste fem år regner BCG med, at der bliver syv procent flere. Til gengæld regner de kun med, at stigningen i gennemsnitsformue per familie stiger beskedent.

USA har stadig klart flest millionærer. Hele syv millioner millionærer bor i 'Guds Eget Land', og det er stadig klart flere end nummer to - Kina. Til gengæld er væksten voldsom i Kina, der i 2014 fik én million nye millionærer. De har gennem de senere år overhalet Japan, der ligger nummer tre, og den stigende dollar sammenlignet med yen har gjort, at der er kommet færre japanske dollarmilliardærer.

I Schweiz er mere end hver tiende millionær

Normalt snakker man befolkningstæthed, men Boston Consulting Group taler millionærtæthed. Der er ikke nogle lande, hvor millionærerne er i overtal, men i hele fire lande i verden er mere end hver tiende husholdning dollarmillionærer.

I Schweiz har 135 ud af 1000 husholdninger over én million dollar. De tre andre lande med over ti procent millionærer er Bahrain, Qatar og Singapore. Kuwait og Hongkong følger lige efter med henholdsvis 99 og 94 millionærfamilier. Når det kommer til absolutte antal husholdninger med over en million dollar på kistebunden topper USA med 5.201 familier.

I Vesteuropa og USA er den gruppe, der oplever den største stigning i formuen, de ultrarige - også kaldet UHNW. Den gruppe består af de mennesker, der har en privat formue på over 100 millioner dollar. I Vesteuropa vil den gruppe vokse med 13 procent årligt frem til 2019, og det samme tal er 12 procent for USA. Den største stigning vil milliardærerne stå for.