Hedgefonde tror ikke på Manchester United

En række hedgefonde satser dog på, at aktien vil tage samme dyk som præstationerne på fodboldbanen gør lige for tiden.

Foto: Jason Cairnduff. Manchester Uniteds forretning kører fint, men på fodboldbanen er der anderledes grus i maskineriet.
Læs mere
Fold sammen

Den britiske fodboldklub Manchester United har haft en sløj start på Premier League-sæsonen, men forretningen bag holdet kører som smurt. En række hedgefonde satser dog på, at aktien vil tage samme dyk som præstationerne på fodboldbanen.

Det skriver Financial Times.

Godt 6 pct. af klubbens A-aktier er nemlig shortet eller udlånt i øjeblikket, og flere hedgefonde har lugtet blod. Fonden Odey Asset Management har blandt andet shortet godt 300.000 aktier, godt 1 pct. af aktiekapitalen, mens Tremblant Capital har shortet godt 0,8 pct. af den samlede aktiekapital.

Tidligere i år var næsten 10 pct. af klubbens aktiekapital udlånt, men andelen er faldet til godt 6 pct. Aktien er steget godt 20 pct. siden børsnoteringen i New York i sommeren 2012, hvor aktien blev søsat til 14 dollar stykket. Aktien lukkede torsdag i 16,8 dollar.

Selvom det går skidt for fodboldholdet, kører Manchester Uniteds forretning fint. United underskrev sidste sommer det største trøje-sponsorat nogensinde med General Motors til en samlet værdi på næsten 560 mio. dollar, godt 3 mia. kr.

Klubben underskrev desuden en ny aftale med forsikringsmægleren Aon i foråret. Aftalen vil indbringe klubben, der af Forbes er kåret til verdens mest værdifulde sportsbrand, godt 160 mio. kr. om året.

På fodboldbanen er der anderledes grus i maskineriet efter sidste sæsons farvel til Alex Ferguson, der var træner for klubbens førstehold fra 1986 til 2013. Efter 15 kampe i Premier League ligger Manchester United på en niendeplads i den bedste engelske fodboldrække med 22 point. Senest blev det til et 0-1 nederlag på hjemmebane til Newcastle United.