Hedgefonde med i budkrig om OMX

Der vil komme budkrig om det nordiske børsselskab OMX. Det mener en række hedgefonde, der derfor har købt ind af aktier i OMX og nu kontrollerer omkring 25 pct. af aktierne i OMX, skriver Financial Times onsdag. - Når du ser,hvad der er sket med London Stock Exchange og Euronext, er det ikke langt ude at tro, der kunne komme en budkrig om OMX. Det er ikke usædvanligt, at aktiekursen handles højere end budprisen i sådanne situationer, siger en af hedgefondene til avisen. Børsen i Dubai og det amerikanske børsselsab Nasdaq slås lige nu om kontrollen over OMX. Dubai Børsen overvejer nu dens næste træk efter samtaler med svenske embedsfolk, banker og investorer ved den nordiske OMX-børs og vil muligvis komme med et købstilbud for hele virksomheden, sagde en dubaisk embedsmand, der er tæt på forhandlingerne, sent tirsdag.

- Repræsentanter fra Dubai Børsen afsluttede tirsdag to dages samtaler i Sverige med bl.a. det svenske handelskammer, finansministeriet, handelsministeriet, Sveriges fire største banker og Wallenberg-familien - der er medejer af OMX-børsen, sagde en embedsmand fra Dubai sent tirsdag. - Samtalerne var positive. Nu er vi ved at evaluere situationen, sagde han.

Det næste skridt kan blive en beslutning om blot at holde fast på de 4,9 pct. af aktierne, som den statsejede Dubai Børs erhvervede i sidste uge, og købe de af de øvrige aktier, som investorer har tilbudt at sælge til 230 svenske kroner per aktie, sagde embedsmanden. Dette vil give Dubai Børsen 27,4 pct. af aktierne i den Stockholm-baserede OMX-børs, forklarede embedsmanden. - En af mulighederne er at forblive en strategisk investor i OMX, sagde han ifølge Reuters.