Hedgefond vil erklære sig skyldig i insiderhandel

Ifølge tiltalen har hedgefonden ikke ført tilstrækkeligt opsyn med to porteføljeforvaltere.

Foto: SPENCER PLATT. Stephen A. Cohens hedgefond SAC Capital ser ud til at erklære sig skyldig i svindel med værdipapirer i et forlig med de amerikanske myndigheder allerede mandag
Læs mere
Fold sammen

Stephen A. Cohens hedgefond SAC Capital ser ud til at erklære sig skyldig i svindel med værdipapirer i et forlig med de amerikanske myndigheder allerede mandag.

Det skriver Financial Times.

Forliget og tilståelsen, der kan blive offentliggjort allerede mandag, ventes at munde ud i en bøde på omkring én milliard dollar, og det vil sætte en stopper for SAC Capitals tilværelse som forvalter af andres penge.

Ifølge tiltalen fra juli har hedgefonden og Stephen A. Cohen ikke ført tilstrækkeligt opsyn med to porteføljeforvaltere, som efter sigende skal have deltaget i insiderhandel. FBI efterforsker fortsat handler foretaget af både Cohen selv og hans porteføljemanagere, mens det amerikanske værdipapirtilsyn SEC stadigvæk ønsker at bandlyse Stephen Cohen, der endnu ikke er personligt tiltalt, fra den amerikanske finanssektor.

Hedgefonden har været ved at lukke ned siden tiltalen i juli, og ventes ved årets udgang at returnere de omkring 6 mia. dollar, som blandt andet pensionsselskaber har investeret i fonden. Før tiltalen havde fonden en pengetank på omtrent 15 mia. dollar, skriver Financial Times.