Headhuntet som headhunter

Administrerende direktør Michael Vad er blevet headhuntet fra e-handelsfirmaet Haburi for selv at blive headhunter.

Profil

Et af dansk e-handels flagskibe mister sin medstifter og administrerende direktør, når Michael Vad fra 3. juni forlader Haburi og bliver headhunter i den danske del af Heidrick & Struggles, som skaffer topledere til danske virksomheder.

Michael Vad, som er 37 år og har en fortid i Tele Danmark, Egmont og 2M Invest, var i 1999 medstifter af Haburi, som via Internet sælger overskudslagre for mærkevareproducenter som Gucci og Kenzo.

»Jeg har nu taget slæbet på godt og ondt i 2½ år, og Haburi har senest været gennem en række kapitaludvidelser. Det kræver meget, og nu har jeg behov for luftforandring, ligesom Haburi sikkert har brug for friske kræfter. De seneste 2½ år har for mig været, som ti-femten år er for andre,« siger Michael Vad.

Haburi startede på det værst tænkelige tidspunkt med nedgang overalt i e-handelen. Mens mange andre bukkede under, har nogen -- få -- e-handelsfirmaer fundet deres nicher, hvor de i dag lever forholdsvis godt og har potentiale til at udvikle sig yderligere. Derfor skyldes jobskiftet ikke, at der er krise i Haburi, understreger Michael Vad.

»Haburi har fået tilført kapital og er på vej frem. De næste mange måneder vil jeg stadig være en aktiv deltager i udviklingen. Dels er jeg stadig aktionær, dels har jeg lovet bestyrelsen at bidrage på sidelinien. For mig er Haburi en baby, men jeg har fået et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Jeg har altid godt kunnet lide at arbejde med talenter, og interesserer mig meget for at have den rigtige leder og det rigtige ledelsesteam. Jeg ser gode muligheder for mig her, og jagten på talentet er spændende,« forklarer han.

To børn på hjemmefronten og arbejdstempoet har medvirket til beslutningen om at blive headhunter og nu pludselig skulle arbejde med tidligere konkurrenter. Han skal især beskæftige sig med IT, telesektoren, medier og detail- og forbrugsvarer.

»Jo, det går da stærkt men ikke stærkere end i andre virksomheder. Problemet er snarere forventningerne om hurtige resultater på kort tid. Det har investorerne tilrettelagt deres indsats efter. Det pres kan jeg sagtens håndtere, for vi har haft god fremgang og god vækst, men vi har aldrig haft tid til at nyde,« forklarer Michael Vad, som mener, at hans netværk og øvrige kontaktflade sammen med »mit iværksættergen« kommer ham til gode som partner.

Tobias Petri, partner i Heidrick & Struggles, understreger, at det for firmaet har betydet meget, at Michael Vad »ikke har fravalgt Haburi men tilvalgt Heidrick & Struggles«, som med ansættelsen udvider fra tre til fire partnere:

»Ud over branchekendskab er Michael Vad også almindeligt anerkendt for at have en speciel, ledelsesmæssig kompetence, nemlig evnen til at tiltrække, motivere og udvikle medarbejdere.«

Heidrick & Struggles' fire kontorer i Norden har omkring 70 medarbejdere, som i 2001 omsatte for mere end 100 millioner kroner.

Selv om Michael Vad glæder sig, er det altid svært at forlade noget, som man har været med til selv at starte.

»Godt nok er jeg ikke typen, der planlægger min karriere ti år ud i fremtiden. Men Haburi har fyldt så meget i min hverdag, så jeg vil hjælpe alt, hvad jeg kan -- når jeg er færdig med mine 80 timer om ugen her...«