Havemanden trækker i banktøjet

Tidligere bankdirektør i Danske Bank, Karsten Knudsen, kan ånde lettet op. Han er ikke glemt trods næsten halvandet års lediggang og koncentreret havearbejde i hjemmet i Holte.

Havemanden trækker i banktøjet - 1
Tidligere bankdirektør i Danske Bank, Karsten Knudsen indtog i går endelig sin plads i direktionen i Nykredit Bank ved en tiltrædelsesreceptionen. Nederst sammen med hustruen Lis Knudsen. <br>Fotos: Rune Feldt-Rasmussen
Læs mere
Fold sammen
I går trak han igen i det nålestribede, mørke banktøj og indtog endelig sin plads i direktionen i Nykredit Bank. Gratulanter strømmede til tiltrædelsesreceptionen i det imponerende Nykredit-hovedsæde ved havnefronten i København.

»Kære Karsten - det tog sin tid« stod der på en af de mange hilsner, der dermed meget præcist udtrykte det helt store samtaleemner ved receptionen. Legos dundrende underskud blev kommenteret, jovist, frygten for et skidt aktieår fik bekymrede rynker frem i mange blankpolerede isser, og tvivlen om det længe ventede økonomiske opsving fik et par ord med på vejen, men efter Karsten Knudsen var bankdirektør Peter Straarup det absolut hotteste navn.

Hvor er Peter?
Igen og igen blev der skulet til indgangsdøren, men nej, Danske Banks topchef kom ikke for at ønske sin tidligere kollega god vind. Storbanken var dog repræsenteret ved bankdirektørerne Jeppe Christiansen og Henrik Normann.

Peter Straarup og Karsten Knudsen gerådede ud i et opgør, da Karsten Knudsen i efteråret 2002 opsagde sin stilling i Danske Bank for at flytte over til Nykredit Bank. Det tog Danske Bank så ilde op, at banken med konkurrenceklausulen i hånden spærrede Karsten Knudsen.

Travl hustru
Og så var det, at den midlertidigt spærrede bankdirektør og finanstroldmand i mangel af bedre kastede sig over havearbejdet. Men det er slut nu, og det er tvivlsomt om hustruen kan tage over. Hun har nemlig mindst lige så travlt som Karsten Knudsen. Lis Knudsen er partner i headhunterfirmaet Ray & Berndtson.

Blandt gæsterne i øvrigt sås FLS' nye topchef Jørgen Huno Rasmussen, tidligere Nykreditdirektør Hans Ejvind Hansen, VT Holdings Laurids Jessen, tidligere Nordea-direktør Lars Eskesen, advokat Niels Heering, Carnegies direktør Niels Roth, Nationalbankens Torben Nielsen med mange flere. Gemt for en tid var han, Karsten Knudsen, men altså ikke glemt.