Hash-strid får Colorado-bank til at sagsøge centralbank

En bank i Colorado sagsøger nu den amerikanske centralbank, for ikke at tillade finansielle forretninger med lovlige marihuanasælgere.

Foto: Ivan COURONNE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 23 stater i USA, heriblandt Colorado, Oregon, Washington og Alaska, er marihuana til medicinsk forbrug nu lovligt og en række selskaber er sprunget ud og skabt en sund og voksende industri.

Der er dog en udfordring. For bankerne i USA må ikke have forretninger med de marihuana sælgende selskaber, der dermed tvinges til at kun modtage kontanter, hvilket både er upraktisk og dyrt at håndtere.

Det skriver cnn money.

For selvom marihuanaforretningerne er lovlige i de 23 stater, er det, det ikke på føderal niveau, og da bankerne er underlagt regler som gælder hele USA, må de altså ikke handle med disse selskaber.

Det får nu en bank til at fare i struben på den mægtigste af alle inden for den amerikanske finanssektor. Nemlig den amerikanske centralbank.

Banken hedder Fourth Corner Credit Union of Denver og er skabt udelukkende for at servicere denne voksende branche. Banken fik Colorados stats godkendelse i november og siden har den dog skulle se langt efter en godkendelse fra den amerikanske centralbank.

Det tager normalt en uges tid at få en føderal godkendelse, men det har du trukket ud i mange måneder.  Det får nu banken til at sagsøge den amerikanske centralbank.

Imens lider de mange nye selskaber i branchen, da det er en stor udfordring for marihuanaindustrien, at den skal håndtere så store mængder kontanter, og kræver store sikkerhedsforanstaltninger.

Selv guvernøren i Colorado har talt for at lovgivningen bliver lavet om, så bankerne kan servicere marihuanaindustrien.