Handelsbanken trækker sig ud af Baltikum

Der er for lav indtjening og for høje omkostninger ved at drive bank i Baltikum, mener Handelsbanken.

Handelsbanken har været til stede i Baltikum de seneste ti år, men vil fremover betjener kunderne fra sine hjemmemarkeder i Norden. (Arkivfoto) Phil Noble/Reuters Fold sammen
Læs mere

Svenske Handelsbanken vil ikke længere drive bank i Estland, Letland og Litauen.

Der har ikke været gode nok resultater at hente i de tre baltiske lande, og derfor vil filialerne bliver lukket frem mod 2020.

Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

»På trods af effektiviseringer har den baltiske forretning ikke vist et tilfredsstillende resultat. Indtjeningen er for svag, og omkostningerne er for høje.«

»De forhold og kombinationen af, at kundernes behov ændrer sig og et større behov for investeringer, har ført til, at operationerne lukker ned i 2020,« skriver banken.

For de skandinaviske banker har Baltikum de seneste år været centrum for to store sager om hvidvask, hvor Danske Bank og Swedbank har været i hovedrollerne.

For Danske Bank handler sagen ifølge banken selv om mistænkelige transaktioner for op mod 1500 milliarder kroner i Estland.

Swedbank har ifølge det svenske medie SVT været indblandet i hvidvask for mindst 40 milliarder kroner i Baltikum.

Handelsbanken har ikke været hvirvlet ind i hvidvasksager i regionen.

Bankens forretning i Baltikum har udgjort en brøkdel sammenlignet med Danske Bank og Swedbank.

Handelsbanken oplyser, at det fremover vil kunne betjene kunder med forretning i Baltikum fra sine filialer i Skandinavien.

/ritzau/