Handelsbanken: Dyr finanslov kræver flere hænder

Finanslovsforslaget er to milliarder dyrere end regeringens hidtidige rekord. Det skriger på initiativer mod mangel på arbejdskraft, mener Handelsbanken.

Der skal initiativer på bordet, der kan fylde hullerne på arbejdsmarkedet, hvis regeringen vil gennemføre sit hidtil dyreste finanslovforslag, mener cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen.

Ifølge Handelsbanken er der nye initiativer for 10,8 milliarder kroner på programmet i 2008, og dermed er der lagt op til et betydeligt løft i de offentlige udgifter. Banken har set på de finanslovforslag, som den nuværende regering har haft ansvaret for, og det nye forslag ligger cirka to milliarder kroner over sidste års rekord.

- De ekspansive planer for den offentlige service bør således som et minimum følges op med initiativer for at øge arbejdsstyrken, der går længere, end hvad vi for eksempel har set i forbindelse med skatteudspillet fra regeringen i sidste uge - også fordi det historisk har vist sig mere end svært at holde væksten i det offentlige forbrug inden for de fastsatte rammer, siger Jes Asmussen.

/ritzau/