Han støttede Hillary - men med Trump genvandt han pladsen som verdens næstrigeste

Mangemilliardæren Warren Buffett kan igen smykke sig med titlen som jordens næstrigeste mand.

Warren Buffett Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og selv om han støttede Hillary Clinton som den næste præsident i USA, så er det faktisk rivalens, Donald Trumps, sejr, der er skyld i, at han nu igen er nummer to målt på rigdom. Det skriver Bloomberg News.

Buffett kunne lægge 5,8 mia. dollar - eller 39,6 mia. kr. - ekstra til på bankbogen i denne uge, og nu har han overhalet spanske Amancio Ortega, som er grundlægger af tøjkæden Zara, og grundlæggeren af og administrerende direktør for Amazon, Jeff Bezos.

Det er aktierne i den amerikanske storbank Wells Fargo, der er steget med hele 13 pct. efter valget.

Og det er spekulationerne om, at Trump har en mere løs hånd med sig ind i Det Hvide Hus, hvor det ventes, at han vil lempe vilkår for erhvervslivet, lette på skattetrykket og løsne på finanspolitikken, der har hjulpet på humøret. Dertil kommer, at mange venter, at renterne hos Federal Reserve kan blive hævet hurtigere efter valget af Trump.

På Bloombergs milliard-indeks ligger Bill Gates som den rigeste mand på planeten med en formue på 87,1 mia. dollar, nummer to - Buffett - er god for 70,2 mia. dollar. Ortegas formue er på 69,9 mia. dollar, mens Bezos' runder de 64,6 mia. dollar.

1 mia. dollar er rundt regnet 6,83 mia. kr.