Halvårsregnskab sendte B&O-aktien til vejrs

Halvårsregnskabet fra B&O indfriede forventningerne og blev belønnet med en kursstigning på over 11 pct. KFX-indekset fortsatte samtidig sin 2004-fremgang med niende stigning i træk.

På trods af et faldende salg var gårsdagens halvårsregnskab fra Bang & Olufsen bedre end ventet blandt både analytikerne og investorerne. Aktien blev således handlet hele 11,2 pct. op til kurs 298, der er den højeste kurs siden marts 2001.

I andet kvartal faldt omsætningen ni pct. til 1.066 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år, mens resultatet før skat på 145 mio. kr. stort set var på niveau med sidste år. Omsætningen blev bl.a. ramt af kursfald i dollar og pund, mens salgsvækst i Storbritannien, Danmark og Asien trak i den modsatte retning.

I forbindelse med halvårsregnskabet blev forventningerne om et helårsoverskud før skat på 300-330 mio. kr. fastholdt, hvilket bidrog til den positive modtagelse af udmeldingen. Aktien steg markant umiddelbart efter fremlæggelsen og fortsatte stille og roligt opad i løbet af eftermiddagen.

Dagens generelle kursudvikling på Fondsbørsen i København var ligeledes positiv. KFX-indekset over de 20 mest omsatte aktier fortsatte dette års stribe af kursstigninger og gik for niende dag ud af ni mulige frem i kurs. Det blev til en stigning på 0,8 pct., da især indekstunge A.P. Møller - Mærsk trak op med en stigning på 1,3 pct. til A-aktien og 1,4 pct. til B-aktien. Det danske hovedindeks fulgte derved en generel fremgang på de europæiske aktiemarkeder, der bl.a. var positivt påvirket af en styrkelse af den hårdt ramte dollar.

»Folk vil gerne finde argumenter for at købe aktier i øjeblikket, fordi de har lyst til at spille lidt mere på den cykliske optur. Når man så får dollaren med en dags tid eller to, er det selvfølgelig et ekstra argument,« kommenterer aktiestrateg Henrik Henriksen fra Jyske Bank.

Med en stigning på 8,4 pct. til kurs 45 blev GN Store Nord dagens procentvis mest stigende aktie i KFX-regi, og samtidig endte aktien i sit højeste niveau i 22 måneder. Teknologiaktien fortsatte derved fremgangen fra tirsdag, hvor selskabet kunne melde om en aftale med Samsung om levering af trådløse headset.

Amerikanske Plantronic, der netop inden for headset er konkurrent til GN, fremlagde sent tirsdag sit kvartalsregnskab for perioden oktober til december. Salget steg i perioden 24 pct., hvilket af selskabet selv bl.a. blev forklaret med erobring af markedsandele. I en kommentar til Plantronics-regnskabet skriver Jyske Bank på sin hjemmeside, at GN Store Nord på grund af den generelle markedsfremgang kan forventes at have nået sine helårsmål på trods af salgsfremgangen hos den amerikanske konkurrent.

Uden selskabsspecifikke nyheder blev den volatile RTX Telecom-aktie efter B&O dagens næstmest stigende aktie med et plus på 10,5 pct.