Hafnia Liv får ikke realrenteafgift tilbage

Told- og Skattestyrelsen har i Østre Landsret fået medhold i, at man ikke skal betale realrenteafgift tilbage til Hafnia Liv, selv om en række andre livsforsikringsselskaber er sluppet billigere.

Læs mere
Fold sammen
Hafnia Liv mente, at selskabet havde krav på tilbagebetaling af renteafgift for årene 1984-89, fordi selskabet har betalt mere end mange øvrige livsforsikringsselskaber. Det skyldtes, at beregningsgrundlaget var uklart formuleret i de daværende regler, og derfor medtog Hafnia Liv ikke de samme fradrag, som en lang række andre selskaber gjorde.

Ved en lovændring i 1995 blev reglerne præciseret, men i bemærkningerne stod der, at man ikke ville kræve, at de selskaber, som havde betalt for lidt, skulle efterbetale pengene. I bemærkningerne var der heller ikke nogen tilkendegivelse af, at der kunne blive tale om tilbagebetaling.

Blandt andet derfor har Østre Landsret konkluderet, at Hafnia Liv ikke har krav på at få penge tilbage. Så nu kan det uheldige selskab i stedet se frem til at skulle betale 1,3 mio. kroner i sagsomkostninger til Told og Skattestyrelsen.

Dommen betyder, at heller ikke Tryg Baltica eller Kgl. Brand, der på samme måde som Hafnia Liv også har betalt mere end de øvrige selskaber i perioden 1984-89, kan gøre sig forhåbninger om at få penge tilbage.

Ritzau