Hackere stjal 160 millioner kreditkortnumre

Fem hackere står anklaget for at have stjålet 160 millioner kreditkort fra flere, store amerikanske virksomheder. Det er det største datatyveri i USA nogensinde, der ender for retten.

De fem hackere er ansvarlige for det største datatyveri i USA's historie. Fold sammen
Læs mere
Foto: PICHI CHUANG
Det skriver Version2.dk

Fem mænd fra Rusland og Ukraine anklages nu for omfattende tyveri af kreditkortoplysninger i en sag, der betegnes som det største, kendte datatyveri i USA nogensinde.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium på sin hjemmeside.

De fem har i en periode brudt ind i it-systemer hos blandt andet det amerikanske aktiemarked for teknologi, Nasdaq, samt virksomheder som 7-eleven, Visa Jordan, Carrefour og Diners Singapore.

Her har de angiveligt stjålet i omegnen af 160 millioner kreditkortnumre og solgt dem videre over nettet.

Ved at benytte sig af SQL injection har de fem kunnet infiltrere virksomhedernes netværk og derefter installere malware på serverne. I nogle af tilfældene har malwaren nået at være aktiv i mere end et år.

For at skjule deres spor har hackerne blandt andet flere gange haft held med at slå den logning over virksomhedernes netværkstrafik fra, som ellers ville have afsløret dem.

Kreditkortnumrene har efterfølgende kunnet sælges på nettet for cirka 10 dollar per amerikansk kreditkort eller 50 dollar for et europæisk kreditkort. Indbruddet hos Nasdaq menes dog ikke at have haft indflydelse på den underliggende handelsplatform.

Ifølge ministeriet har de fem været skyld i tab for 300 millioner dollar hos alene tre af de omtalte selskaber.

De fem risikerer op til mellem fem og 30 års fængsel.