Hackere angreb græske banker og krævede Bitcoins i løsesum

En græsk hackergruppe har netop slået til mod tre græske banker. Angrebet satte netbankerne ud af drift, og hackerne forlangte penge udbetalt i den virtuelle valuta Bitcoins for ikke at gøre det igen.

Foto: ORESTIS PANAGIOTOU

Tre græske banker blev angrebet af hackere i sidste uge. For en stund satte hackerne deres netbanker ud af drift, fortalte en græsk politimand ved navn Kerin Hope i dag til Fast FT (Financial Times).

H
ackergruppen, der står bag angrebene, kalder sig selv for Armada Collective, og de truer med at angribe igen, medmindre bankerne giver dem en løsesum, som skal udbetales i den virtuelle valuta Bitcoins.

Der er ubekræftede rapporter, som afslører, at et andet angreb fandt sted i dag. Et højtstående græsk bankmand har udtalt: »Sidste uge var en advarsel. Der synes at have været et andet angreb i dag.«

Bankmanden sagde, at elektroniske transaktioner blev forstyrret af en syndflod af »connection request«, men hackerne havde ikke adgang til kundeoplysningerne.

Armada Collective menes at have iscenesat de seneste cyberangreb, som var rettet mod banker i Thailand og Schweiz, forklarede han.