Hård konkurrence for Nets om næste generation af NemID

Mindst 20 virksomheder, deriblandt Systematic, KMD, NNIT og IBM, står klar til at udfordre Nets i næste generation af NemID, når Nets' kontrakt udløber i slutningen af 2018. Årligt har NemID givet Nets en omsætning på 300 mio. kr.

Mindst 20 virksomheder står klar til at udfordre Nets i næste generation af NemID. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

- Vi regner med konkurrence på alle produkter, og forbereder os så godt, vi kan, på at vinde de udbud der er forretningsmæssige fornuftige, lyder fra Nets' NemID-ansvarlige Niels Gotfredsen.

Frem mod 2020 vil Nets også skulle forsøge at genforhandle dankortaftalen samt de norske kontrakter på BankID og Bankaxept.

Allerede nu er Digitaliseringsstyrelsen i teknisk dialog om NemID-kontrakten med mulige leverandører. En ny kontrakt vil kunne være underskrevet inden slutningen af 2017.

- Kontrakten vil formodentlig være interessant, fordi der vil være plads til nytækning og nye løsninger, udtaler Flemming Thomsen, der er direktør for forretningsudvalget hos Danmarks største software- og systemintegrator, Systematic.

NemID blev lanceret 1. juli 2010 og har i dag 4,55 mio. brugere. I 2015 blev tjenesten brugt 730 mio. gange.

Danmark ses som foregangsland inden for digitalisering af samfundet. Børsen skriver, at ifølge teleanalytiker John Strand fra Strand Consult anses den nye NemID-kontrakt som prestigefyldt og vil tiltrække globale spillere.