Håndværksrådet: Kortsynede nedskæringer

Nedskæringerne i VK-regeringens finanslov på byfornyelsen med 500 mio. kr. og Hjemmeserviceordningen med godt 230 mio. kr. kan gå hen og give bagslag på et senere tidspunkt. Det mener Håndværksrådet.

Læs mere
Fold sammen
- De foreslåede beskæringer er kortsynede. Det er en samfundsøkonomisk fejltagelse at beskære byfornyelsen. Det eneste man opnår er, at det dermed er de kommende generationer, som skal betale for vedligeholdelse og reparation af den eksisterende boligmasse med renters rente, siger rådets administrerende direktør Lars Jørgen Nielsen.

Samtidig understreger direktøren, at Håndværksrådet gentagne gange har fremhævet det uforståelige i, at regeringen vil beskære i Hjemmeservice, der ikke koster staten alverden. Alt efter, hvordan man vender og drejer tallene, svinger prisen mellem en udgift på 125 mio. kr. eller en indtægt på 63 mio. kr.

Rådet beklager ligeledes de kraftige beskæringer på den vedvarende energi.

Håndværksrådet er dog tilfreds med, at finansloven markerer et kursskifte i erhvervspolitikken, hvor udgiftsstrømmen til erhvervslivet er stoppet.

- De tidligere finanslove har sendt regninger i milliardklassen til især de små og mellemstore virksomheder, men den trafik er nu stoppet, og ekstraregninger for 1,6 mia. kr. er trukket tilbage, siger Lars Jørgen Nielsen.

Ritzau