Håndbold trak Scandlines op

Det danske håndboldlandsholds succes i Sverige - godt hjulpet på vej af en billig svensk krone - vendte en forventet negativ udvikling i januartrafikken på Scandlines færger mellem Helsingør og Helsingborg til vækst.

Rederiet sejlede 5.000 flere passagerer over sundet end i januar 2001 svarende til en vækst på 1,1 procent. Ud over håndbolden har en billig svensk krone lokket flere danskere på indkøb i Sverige. I alt 419.467 passagerer krydsede sundet med rederiets færger.

Scandlines havde frygtet, at den billige svenske krone, der gør det dyrt for svenskere at handle i Danmark, ville have ført til et samlet fald i passagertallet.

"Men det blev altså vendt til en samlet stigning på grund af et øget antal danske rejsende til Sverige," siger Scandlines liniechef Henrik Rørbæk.

Antallet af personbiler voksede 4,2 procent til 69.589 biler, mens antallet af lastbiler faldt godt 6 procent til 23.557.

"Antallet af lastbiler faldt primært som følge af den øgede direkte konkurrence fra Øresundsbroen," siger Henrik Rørbæk.

Godt 1.500 busser var uændret i forhold til sidste år.

Ritzau