Gun-Britt Zeller jubler over genåbning: »Det betyder meget at komme i gang«

Stjernefrisøren Gun-Britt Zeller, som driver frisørsalon i Indre By i København, har kunnet mærke de økonomiske konsekvenser hårdt. Salonen er klar til at åbne og har allerede søsat flere initiativer, som kan inddæmme eventuel smitte.

Gun-Britt Zeller har en lang karriere bag sig som frisør og driver nu salonen Gun-Britt Coiffure i København. Selv om hun kæmper med de økonomiske konsekvenser af coronakrisen, håber hun, at Danmark kan blive genåbnet, så der igen kan komme gang i forretningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I hjertet af København ligger frisørsalonen Gun-Britt Coiffure, der siden 2010 har lagt hus til utallige klipninger og farvninger. Og efter nyheden om, at frisører må genåbne på mandag, er salonen klar til at slå dørene op.

»Det er så dejligt – det er jeg virkelig glad for. Det betyder meget at komme i gang igen. Det var håndteret flot, at alt lukkede ned, men nu er vi også klar til, at der kan åbnes fornuftigt op igen,« siger Gun-Britt Zeller, der er frisør og indehaver af Gun-Britt Coiffure.

I går var Gun-Britt Zeller på Skype-møde med sine medarbejdere, og beskeden var, at alle skulle holde sig klar til genåbning. Frisørsalonen har hele tiden gjort sig klar til at kunne tage imod kunder ved blandt andet at gøre rent i salonen og samarbejde om at implementere nye retningslinjer, som skal sikre en forsvarlig genåbning.

Gun-Britt Coiffure vil bruge engangshåndklæder, -kåber og -handsker, som man altid har gjort. Som noget nyt bliver alle magasiner dog fjernet, ligesom hårtørrere og sakse skal sprittes af efter brug. Det skal ske for ikke at sprede smitte.

Når salonen får lov at åbne på mandag, skal der desuden være færre frisører på arbejde, så hverken kunder eller medarbejdere har for tæt kontakt. Ifølge Gun-Britt Zeller vil man hellere tage de nødvendige forholdsregler, så der ikke sker smittespredning.

»Jeg er ikke nervøs, for jeg synes, at vi gør alt, hvad vi kan. Jeg tror, at folk tør komme, når de ved, at der bliver gjort rent og gjort det, der skal gøres. Vi skal hverken kramme eller give hånd, men holde en vis afstand,« siger hun.

Kravlet på væggen

Selv om alle medarbejdere »glæder sig til at komme i gang igen«, har forretningen været hårdt ramt af nedlukningen. Selv om Gun-Britt Zeller har gjort brug af hjælpepakkerne, har der fortsat været omkostninger og ingen indtjening i salonen.

Ifølge Gun-Britt Zeller kommer forretningen altid ud med et pænt overskud, men de økonomiske konsekvenser af coronakrisen har kunnet mærkes. Hun håber derfor, at der kommer gang i omsætningen, når forretningen åbner op igen.

»Jeg har nærmest kravlet på væggen. Jeg synes godt nok, at det har været tough. De økonomiske konsekvenser har allerede kunnet ses på bundlinjen. Det overskud, som vi havde i år, er allerede røget. Men så kan vi måske lave et nyt overskud,« siger hun.

Ifølge frisøren er der allerede stor efterspørgsel på at få håret ordnet. Fra 10. maj er der fuldt booket og 90 på venteliste. Derfor ligger der nu et massivt arbejde i at ringe kunder op og flytte tider.