Guideix i stor norsk fremgang

Danske Guideix storsælger ERP-systemet Guide i Norge, hvor omsætningen næsten blev fordoblet fra 12,1 mio. kr. i 2002/03 til 23,8 mio. kr. i det netop afsluttede regnskab for 2003/04. Til gengæld er hjemmemarkedet faldet med mere end en tredjedel fra et salg på 33,2 mio. kr. til 20,3 mio. kr. i samme periode.

- Det danske marked er hårdt, men vi har opnået en stor fremgang i Norge. De helt store udbydere har ikke de samme markedsandele som i Danmark, og det derfor nemmere at være en lille ERP-producent her. Man bliver først og fremmest vurderet på ens kvaliteter, når virksomhederne skal vælge leverandør, siger adm. direktør Lars Kristiansen fra Guideix.

Større overskud

Den totale omsætning i 2003/04 landede på 44,1 mio. kr., hvilket er lidt mere end en mio. kr. mindre end året før. Til gengæld er årets resultat i perioden steget fra 1,1 mio. kr. til 1,7 mio. kr.

Brøndby-virksomheden udvikler og markedsfører økonomisystemer til mellemstore og store handels- og grossistvirksomheder i Danmark, Norge og Sverige.

I Danmark er de primære konkurrenter virksomheder som SAP, Intentia, EDB-Gruppen og de store Microsoft Business Solutions-forhandlere som eksempelvis Columbus IT Partner og Munk IT.

Selskabet har ambitioner om at øge omsætningen mere end markedet i indeværende år.

- Vi forventer, at vi kan øge vores markedsandel. Men vi kommer også de næste år til at vokse hurtigst i Norge, siger Lars Kristiansen.

KonsolideringSom mange af de øvrige aktører i Danmark forventer han, at det danske marked i de kommende år vil undergå en konsolidering. Flere selskaber ventes købe op i markedet eller lader sig fusionere.

- Men det er ikke noget vi vil deltage i. Vi trives godt som et selvstændigt selskab, siger ERP-direktøren.

Guideix blev grundlagt i 1996, og har frem til seneste regnskabsår haft fem år med uafbrudt vækst.

Virksomheden udvikler løbende på programmet Guide, og som noget nyt i året har man for en større kunde udviklet og installeret en mobil butiksløsning, hvor butikskunder via PDA med en stregkodelæser i realtid kan betjene sig selv frem til betaling ved kassen.

(BOKS)

Guideix A/S - BrøndbyTal i mio. kr. 2003/04 2002/03

Nettoomsætning 44,1 45,4

Bruttofortjeneste 4,9 4,1

Årets resultat 1,7 1,1

Egenkapital 8,5 8,8

Antal medarbejdere 40 40