Gucci vil tage imod kryptovalutaer i udvalgte butikker

I fem Gucci-butikker i USA kan man snart betale med kryptovalutaer som led i et forsøg.

Der er tale om Guccis butikker på Wooster Street i New York, Rodeo Drive i Los Angeles, Phipps Plaza i Atlanta, The Shops at Crystals i Las Vegas og Miami Design District (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Yuri Kochetkov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Luksusmærket Gucci vil forsøge sig med betalinger i kryptovalutaer i fem butikker fra udgangen af maj, skriver magasinet Vogue Business.

Helt specifikt bliver ti kryptovalutaer gangbar mønt i Gucci-mærkets egne butikker.

Det er blandt andet Bitcoin, Bitcoin Cash og ethereum. Det kommer også til omfatte betalinger i dogecoin – en kryptovaluta, der oprindeligt blev skabt som en joke.

Den mest kendte kryptovaluta er nok Bitcoin. En bitcoin er reelt computerfiler, der opbevares i en »digital tegnebog« på en harddisk.

Man behøver ikke købe en hel bitcoin, men kan også handle en lille bid – for eksempel en tusindedel.

De kan bruges som betaling, og alle transaktioner registreres anonymt på en offentligt tilgængelig database kaldet blockchain.

Der findes omkring 18,8 millioner bitcoins. Der kan maksimalt blive udviklet 21 millioner styk.

De bliver løbende skabt af avancerede computere, som kræver stor computerkraft, der på verdensplan kræver enorme mængder energi. Det kaldes mining – der groft oversat betyder mineudvinding.

Ligesom man kan handle med fysiske valutaer såsom dollar og pund, så kan man også handle og spekulere i værdien af kryptovalutaer såsom Bitcoin.

Gucci vil tage imod betalingen i en række nøgleforretninger.

Der er tale om Guccis butikker på Wooster Street i New York, Rodeo Drive i Los Angeles, Phipps Plaza i Atlanta, The Shops at Crystals i Las Vegas og Miami Design District.

Planen er, at forsøget med kryptovaluta som betaling skal rulles ud i alle Guccis butikker i Nordamerika i løbet af sommeren, hvis alt går vel.

/ritzau/