Grunnet-familiens gyldne investeringer

Rekord. Regnskab fra investeringsselskabet Genuas afspejler, at det er gode tider for mindre virksomheder. God kemi afgør investeringer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Mange mindre danske virksomheder er i forrygende form.

Det kan tydeligt aflæses i 2005-regnskabet for Grunnet-familiens investeringsselskab Genua A/S, der har øget resultatet før skat fra 20 til 47 mio. kr., hvilket er rekord i selskabets historie.

- Vi har haft generel fremgang med positiv indtjening og gode resultater i alle vore selskaber, og det er udtryk for, at det er gode tider at drive mindre og mellemstore virksomheder i. Det er ikke brancheafhængigt, idet selskaberne producerer lige fra spilleautomater til paller, siger adm. direktør Gert Kristiansen.

Netop hvad angår spredningen på vidt forskellige brancher adskiller Genua sig fra fabrikant Fleming Grunnets Inter Primo-koncern, hvis selskaber alle arbejder inden for ekstrudering af plast. Plastvirksomhederne omsatte i fjor for godt 800 mio. kr.

- Vi har ikke nogen specifik investeringsstrategi i Genua. Hvis vi skal investere, skal virksomheden have et spændende forretningsgrundlag, og der skal være en ledelse og øvrige aktionærer, som vi sympatiserer med, siger Gert Kristiansen.

Genua-koncernen lader mulighederne og markedet råde, for hvornår den rette kemi opstår, og et opkøb kan blive aktuelt.

Fælles investeringDen strategi ændres heller ikke af, at Fleming Grunnet tidligere på året var blandt hovedkræfterne i stiftelsen af Jysk-Fynsk Kapitalanlæg A/S (JFK), som Genua har skudt 25 mio. kr. ind i med henblik på at investere langsigtet i veldrevne små og mellemstore virksomheder. Bag JFK står fem kapitalstærke selskaber.

- JFK er i vid udstrækning et spejlbilled af Genuas egen investeringsstrategi. Her gør vi det bare flere sammen og med en fælles direktør i form af Per Kristensen, siger Gert Kristiansen.

Investeringsselskabet Genua ejes af Flemming Grunnet og datteren Mette, 29 år, der senest har været direktør for en af Inter Primo-koncernens virksomheder, Ureflex A/S i Køge.