Grundfos bag stort opkøb

Pumpeproducenten Grundfos køber stor udenlandsk virksomhed og intensiverer kampen mod de internationale konkurrenter.

Den danske pumpegigant Grundfos har købt en stor pumpevirksomhed i udlandet.

Koncernledelsen i Bjerringbro afviser dog at offentliggøre navnet på den udenlandske konkurrent før et pressemøde på mandag. Samtidig ventes Grundfos-ledelsen at løfte sløret for et glimrende 2003.

Dermed intensiverer Grundfos kampen mod de internationale konkurrenter, og opkøbet er udset til at styrke markedspositionen samt koncernens uafhængighed.

Koncernchef Jens Jørgen Madsen har dog i det forgangne år varslet større strategiske opkøb af konkurrenterne.

Grundfos indledte således 2003 med at søsætte koncernens største investeringsbudget nogensinde på knap én milliard kr. i kølvandet på et år med afskedigelser og rationaliseringer som følge af en mat og usikker verdensøkonomi.

Altsammen skal det danne løftestang for Jens Jørgen Madsens erklærede målsætning om nå en omsætning på 15 milliarder kr. i 2007 og en indtjening på ti pct. før skat i 2005.

Mens Bjerringbro-koncernen gennem en årrække har levet op til målsætningen om en vækst på gennemsnitligt ti procent af omsætningen, har det nemlig knebet mere med at nå målet om en indtjening på ti procent af omsætningen.

Med en omsætning på 11 milliarder kr. i 2002 er Grundfos den næststørste pumpeproducent i verden efter amerikanske ITT. Nummer tre og fire er tyske Wilo og KSB.

Grundfos sidder i dag på omkring 12 procent af verdensmarkedet.