Group4Falck og Lundbeck faldt efter årsregnskaber

Onsdag bød på et bredt funderet minus til KFX. Group4Falck, Lundbeck og NeuroSearch faldt alle efter offentliggørelsen af 2003-regnskaberne. SAS faldt på udfaldet af vigtigt bestyrelsesmøde.

For anden dag i træk fulgte det danske hovedindeks med ned på negative europæiske toner. KFX-indekset faldt således 1,2 pct. til kurs 275,38, primært trukket ned af A.P. Møller - Mærsk A og B aktierne (hhv. - 2,5 og - 2,8 pct.). Indeksfaldet var bredt funderet, med kun fem af de 19 KFX-aktier i plus.

Specielt Lundbeck og Group4Falck bragte sig i fokus med årsregnskaber for 2003, der begge resulterede i kursfald.

Group4Falcks (- 1,6 pct.) regnskab var til dels allerede kendt, eftersom koncernen allerede d. 24. februar fremlagde foreløbige tal for omsætning og driftsresultat i forbindelse med offentliggørelsen af fusionsplanerne med britiske Securicor. Overskuddet før skat overraskede dog negativt, ved at være faldet til 941 mio. kr. fra 1.169 mio. kr. året før. Analytikerne havde ifølge RB-Børsen forventet 1.127 mio. kr. i overskud før skat.

Aktiemarkedet kvitterede med at sende aktien 2,5 kr. ned til kurs 158,5 under den højeste omsætning i aktien siden offentliggørelsen af Securicor-fusionen.

I 2004 forventer selskabet en vækst i det primære driftsresultat (EBITA) på mellem ti og 12 pct. i danske kroner, mens den organiske vækst ventes at blive fire til fem pct.

Lundbeck (- 1,2 pct.) faldt svagt på årsregnskabet, der i det store hele levede op til både analytikernes og selskabets egne forventninger, efter nedjusteringen i november. Regnskabet viste, at introduktionen af Cipralex (afløseren for antidepressivet Cipramil) går over alt forventning i USA. Til gengæld er der en del markeder, bl.a. det franske og det canadiske, hvor markedsføringstilladelserne trækker ud. Lundbecks nettoomsætning steg fem pct. i 2003 til 9.941 mio. kr., mens resultatet før skat blev et overskud på 2.053, hvilket var et svagt fald i forhold til 2002. Lundbeck forventer at resultatet af den primære drift i 2004 vil ligge på niveau med 2003.

Den nye to dage gamle Vestas-aktie (- 3,7 pct.) var dagens mest faldende i KFX.

Bestyrelsen i SAS (- 1,8 pct.) besluttede onsdag eftermiddag at splitte Scandinavian Airlines op i tre fritstående selskaber samt at piloterne og kabinepersonalet får forlænget fristen for at nå til enighed om en ny overenskomst med knap to uger. Det førte til den højeste omsætning i aktien i næsten en måned.

NeuroSearch (- 5,7 pct.) faldt også på 2003-regnskabet. Selskabet fik et overskud på 10,5 mio. kr. før skat sidste år, hvilket var bedre end ventet, men selskabet forventer at omkostningerne i 2004 vil stige, så resultatet før skat i 2004 vil blive et underskud på mellem 70 og 80 mio. kr.

ISS faldt 0,2 pct. før regnskabsaflæggelsen i dag.