Grønt lys for Radiometer-salg

Kartelmyndigheder på begge sider af Atlanten har godkendt, at Radiometer i denne uge kan overtages af amerikanske Danaher.

Grønt lys for Radiometer-salg - 1
Radimeter kontrolleres af formanden for Danske Metal, Johan Schrøder.<br>Foto: Linda Henriksen Fold sammen
Læs mere
Amerikanske og europæiske myndigheder har godkendt at den amerikanske virksomhed for værktøj og måleudstyr, Danaher, overtager danske Radiometer.

Danaher oplyser i en pressemeddelelse, at alle protesttider for kartelmyndighederne udløb i sidste uge uden indvendinger fra hverken amerikansk eller europæisk side.

Det tyske kartelkontor afgav sin godkendelse den 8. januar, og dermed skulle det være en formalitet, at handlen kan gennemføres i løbet af denne uge, hvor det officielle tilbud på Radiometer udløber på onsdag.

Sælgerne
Danaher afgav 11. december, gennem sit til formålet oprettede nye datterselskab DH Denmark Holding, tilbud om at købe alle udstedte A- og B-aktier i Radiometer A/S til 460 mio. kr. i kontanter. Radiometer kontrolleres af formanden for Dansk Industri, Johan Schrøder, der er søn af en af selskabets stiftere gennem Investeringsselskabet af 30.4.1992 A/S, der ejer 33,5 pct. af aktierne, men 69,7 pct. af de stemmeberettigede aktier.

Næststørste aktionær har været amerikanske Fidelity Investments med 9,7 pct. af aktierne (4,4 pct. af stemmerne) og fondene ATP og LD, der ejer henholdsvis 6,6 pct. og 3,7 pct. af aktierne (3 og 1,7 pct. af stemmerne).